21 Haziran 2013

Bakkala ekmek almaya gidilecek ve işler orada karışıyor bakalım n'olacak?

     Bugünlerde evde fazla kaldığımdan sürekli olarak national geographic izliyorum.
Adamlar o kadar çok saçma sapan şeyin belgeselini yapıyorlar ki artık sıkılmaya başladım. Mega yapılarıdır, mega yıkımlarıdır dıdıdıdıdı bir sürü şey var.


Ben bunları izleyince akşam ekmek almaya bakkala gidicem bunu o kadar büyütüyorum ki

"olacak olan tam olarak şu bu terlikler ondan istediğiniz şeyi ondan tam istediğiniz anda yapacak ve benim ayaklarımı bakkala giderken taştan falan koruyacak. Bakkal yolunda bu büyük yük o kauçuk ve kumaş karışımı terliğin omuzlarında. Burda 2 zorluk var terlik ayağa oturacak mı ve en önemlisi rahat mı?

Şimdi ise kapıyı açılacak anahtarın alınması gerekiyor neyse ki anahtar kolay yerde ve kapının ağzında öylece duruyor. Bence bunun nedeni evin küçük kızının az önce eve girmiş olması.
Umarım öyledir..

Bu dünyanın belki başka hiç bir yerinde bulamayacağınız bu bakkal hikayesinde zorluklar bitmiyor. Eğer havada izin verirse normalde 2 dakika sürecek bu işlem daha şimdiden plandan tam 30 saniye geride. Mühendisler bunun olmasını öngöremediler ve böyle giderse başarısızlık bir seçenek olmaktan çok son olmaya doğru gidiyor.

-hadi kripto hareket zamanı
*-* hey dur bakalım, sende blok ahahah.
-ne dedin sen kripto, annenin hardallı ekmeğine benzemiyor bu iş.
*-* haklısın blok, haklısın.

Eğer uygun terlik bulunur ve yol uygun hava koşullarını bize sağlarsa bu görev başarıyla gerçekleşecek demektir. Ancak bu zor görevde her şey sizin yanınızda olmayabiliyor buna bakkalın kapalı olmasıda dahil.
Neyse ki saat 18:30 ve bakkal her gün olduğu gibi o saatte açık.
İlk katı inerken ne terlikten bir ses geldi ne de öngörülmeyen herhangi bir sorun oluştu.

Apartman kapısından çıktığında ise iş için ayrılan sürenin 4te 2si geride kalmıştı bile.
Bakkala girildi ve ekmek alındı.

*-*tamamdır işte bu
-yüce tanrım bize acıdı
*-* hey demiştim sana.
-he he heye he

"

bir sonraki bölümde yeni delhideki balıkçıların zor görevleri var, balıkçının küçük oğlu bağcıklı ayakkabı aldığı için onun bağcıklarının bağlanması gerek ve bu zor görevde balıkçıya çok iş düşüyor gibi.

Hiç yorum yok: