30 Temmuz 2009

I u.k. lie Prince 'in dash ini?

Son gözlemlerime göre şunu anladım ki, çığrından çıkmış bir trafik her şeyin yolunda gitmemesinin nedeni olabilir. Hele şöförlerde çaresizce beklerlerse. Çözülmesi çok zor bir denklemmiş gibi birbirlerine bakan 2 ESHOT şöförü ve 2 otobüs dolusu yolcu. Otobüslerin numaraları, modelleri ve sanırım kaderleride aynıydı. Daha önce bir kaç kez gerçekleşmiş olmasına rağmen bu sorundan kurtulmanın yolunu bir daha orda karşılaşmamak olarak alan belediye şöförleri bir hata yapmışlardı. O daracık yolda 2 uzun mercedes burun buruna geldiler. Trafik başlarda fazla sıkışık değildi fakat şöförlerin birbirlerine uzun süre bakışmaları sırasında bir hayli sıkıştı ve otobüsler artık geri bile gidemez hale geldiler. Uzun uzun baktılar birbirlerine kornalar çalındı küfürler edildi dükkanların güneşlikleri falan kapatıldı biz kaldırıma çıktık ve bir evin balkonundan içerisini görecek kadar yaklaştık. Kadın sarma sarıyordu içeride beni balkonunun alt kısmında ona bakarken görünce baya şaşırdı ama alışık olması gerekiyor çünkü bu gibi durumların olacağı ev sahibi tarafından onlara anlatılmalıydı bence. (-kira 300 lira,-- aa neden o kadar ucuz,-- balkondan otobüs geçiyor orayı ortak kullanıyoruzda ondan.)



Her neyse eğer cam açık olsaydı sarma (zeytinyağlı dolma) saran ev hanımına o sarmalar serçe parmağı büyüklüğünde olacak derdim ama işte otobüste pencere açık değildi.



Ayrıca şikayetçi olduğum kadar trafiğin sıkışmasından aldığım büyükte bir haz var. Böyle normal olmayan olayların olması bana apayrı bir zevk veriyor ki anlatamam. Kafamı çevirip 2. kez bakacağım şeyler vardır mesela,

Polis arabasının kaza yapması.

Park halinde bir tır,

Karpuz kavun ve otomobil taşıyan bir kamyonet,

Büyük iş makineleri ile yapılan bir kazı çalışması,

Resmi hizmete mahsustur yazılı ford kamyonetler,

gibi gibi gibi...

Hiç yorum yok: