16 Kasım 2008

Öğretmenim Bunlar Ne İşimize Yarıcak?

Bugün öğretmenlik yaptım. 2. sınıftaki bir ilköğretim öğrencisine eldeli toplama ve komşudan 10luk alınan çıkartmaları öğrettim eminim öğrendi ama dinlerken sıkıldı ya :) Öğretmenlerimin halini yeni anladım. Küçükken yahu derdim şöyle gırgırına işleyin şakanın arasında verin bize bilgiyi gibisinden ama öyle olmuyormuş bir şey anlatırken bir şey aşılamaya çalışırken insanlara ciddiyet en önemli silahmış. Bende ilk defa silah kullandım ve vurdum küçücük yavrucağı anlının tam ortasından :) O da sıkıldı annesine gitti "anne çok zor bunlar ben sıkıldım biraz bulaşık yıkasam nasıl olur".
Büyüyünce yapmaktan tiksindiğimiz şeyleri çocuklar ufakken hep yapmak isterler. Örn:soba kovası doldurmak,bulaşık yıkamak,çamaşır yıkamak, odun kırmak, çivi çakmak vesaire. Küçükken onlara (kendi çocukluğumun düşünceleri ile) oyun gibi geliyordu. Biraz bir şeyler yapmanın gururu birazda kafayı derslerden uzaklaştırmanın bir yolu oluyordu onlarda misal çivi çakarken. Küçük kızımızında bulaşık yıkama mazereti bu yüzden diye düşündüm ve hiç hayır demeden saldım paçasını :)

Aldığım uykusuzu daha yeni okudum bu sabah. Günü geçmiş espri diye buna denir. Obama'dan falan muhabbet etmişler hatta kapağıda süper :)

"Biz uykusuz yazar ve çizerleri olarak Baracak ve ..rak benzerliğinden faydalanarak espri yapmayacağımıza şerefimiz ve namusumuz üzerine and içeriz" tam cümleler bunlar olmasada bu mesaj vardı :)

Telefonuma 5 gündür Turkcell müşteri hizmetlerinden başka yerden mesaj gelmiyor.
Ha yalan söylemiyeyim geçen arkadaşa "buzcevheri'nin yazısına yaptığım yorum"daki kitabın adını soran bir mesaj attım onun cevabı geldi. Cevherim eğer okuyorsun kitabın adı "tanrıların arabaları" mış. Ütopyalarda yüzen bir yazarın dünyadaki yaşam konusunda teorilerini anlatıyor kitap. Okuyalı 6 ay falan oldu özet bir yazı yazmaya kalksam kendi ütopyalarımı anlatırım sizi kandırmış olurum :) Adam biraz benim düşünce tarzıma yakın yazmış o yüzden nerde o yazmış nerde ben yorumlamışım karıştırabilirsiniz (yani üşenmeyip özetleseydim)

Kitabın arka kapağında yazan ve okuduğunuzda önünü çevirip okumaya başlayacağınıza garanti vereceğim söz:"On bin yıl öncesinin insanı için uzay yolculuğu bir sorun değil, bir gerçekti. Bunun ispatı karanlık geçmişte tanrıların bıraktıkları ve bugün anlamını çözmeye çalıştığımız sayısız izdir.."

Yalnız dini inanç konusunda başka alternatiflere yer vermeyecek derecede kapalı insanların kızacağı bir konusu var. Açık görüşlü değilseniz bu yazdıklarımı okuyup unutunuz...
Felsefe yapmak gerekiyor biraz kitap üzerinde okuduktan sonra "eğer anladıysanız" üzerine düşünülmesi gereken bir kitap. Yanlış anlaşılmaya müsait bir kitap :) Bende yanlış anlaşılmaya müsait bir tanıtım yaptım sanırım. Neyse okuyunca anlarsınız ne demek istemiş "Daeniken"

İzmir'deki arkadaşlar için araştırdım taraştırdım ve kitabın satıldığı yerin adresini buldum. Kıbrıs şehitlerinde ki her hangi bir kitapçıya girdiğinizde ismini ve yazarını söylediğinizde kendisinde yoksa bile yan kitapçıda mutlaka vardır deyip getiriyorlar :) Bana öyle demişlerdi :)

Neyse efendim hadi kalın sağlıcakla, bugünde böyle bir yazı girmek nasipmiş şimdi yerimi oyun oynamak için yanımda kendinden geçen ilkokul 2. sınıf öğrencisi bir kız arkadaşa bırakıyorum. Barbi giydirip, bebek bakacak ve son olarak garsonun tepsisinde vişne suyu taşıma planları var ben gözlerinde onu gördüm. Hırslı ve kendinden emin...

7 yorum:

Buzcevheri dedi ki...

=)Aaa ondan mı bahsediyordun sen. Bende var o kitap. =)

Kriptograf dedi ki...

hocam senin bahsettiğin konuyla kitap arasındaki alakayı bi ben kurmuşum her halde :) tanrıların ayak izleri de var mesela...

Adsız dedi ki...

yandaki oylam aşeyini nerden aldın.. bende koycam da kendi bloguma

http dedi ki...

beşiktaş 0-0 berabere kaldı, başlatma arabasından krip... agresifim...

Kriptograf dedi ki...

arti:neyi istediğini anlayamadım hocam? oylama şeyi ne?

kutup zencisi:o zaman şöyle yapalım, kapat gözlerini sakinleş ve hiç okunmamış sayalım bunu :)

Adsız dedi ki...

anket şeysi yafs.. arslan hortlan..

Kriptograf dedi ki...

Seninki Blogger olmadığından böyle bir eklentiden yararlanamıyorsun sanırım arti. ama Wordpress'te de olması lazım anket eklentileri. Blogger'ın şahsi eklentılerınde var ayrı bir şey eklemedim.