13 Kasım 2008

Ben Küçükken Fotosentez Yapardım!...



Aburcubur yemek isterdim ama bir tane tutku yedim mi dişlerim ağrır ağzımın tadı kaçardı.

Kayak yapmak istiyordum ama eldiven giyip bere takmaktan nefret ediyordum.

Dünyayı gezmek istiyordum ama vize alamayacağımı düşünüyordum(canımız istemedi vermedik diyeceklerini düşünüyorum.)

Farelerin insanlarla net bir şekilde anlaşabilmelerini ve kobay bir fare arkadaş edinmeyi istiyordum.

Gözlerimle havlu,kaşık,tabak ve kalem kaldırabilmek istiyordum ama gözlerimi kırpmadan 20 saniye duramıyordum.

Bir aralar birilerinin boğazına sarılmak istiyordum ve boğazına sarıldığım kişiyi adam yerine koyup bana ceza vermeye kalkışacak kişilerinde boğazına sarılmak istiyordum ve bunu yaparken ilk kişiye olan sinirimin geçeceğini bildiğimden kendimi tutuyordum.


ilk okul öğretmenimiz komşumuzdu çok iyi komşuluk ilişkilerimiz vardı ama bana ertesi gün için izin istediğimde diğer öğrencilerden sert bir şekilde hayır geleceksin derdi.


İlk okulda boy kilo ölçümleri yapılırken uzun boylu ve bununla orantısız derecede zayıf olduğum için ayaklarımı tam olarak duvara yaslamazdım ve boyum 1 2 cm kısa çıkardı.

Din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri ile beden derslerine giren öğretmenin aynı kişi olması ve bu öğretmenin din derslerinde dersini yapmayanlara bedene çıkmama cezası vermesini göz önüne alarak bütün namaz surelerini 2 haftada ezberleyip öğretmenin karşısına geçip sınıfta 40 dk sure okumuş ve bütün din derslerinden muaf aynı zamanda beden derslerinin ise demirbaşı olmuştum.


Şu tükenmez kaleme tükenmez kalem ismini veren zihniyetin "tükenmek ve silinmemek" fiilerini birbirine karıştırdığını düşünüyordum.

Küçükken kola içmememi isteyen anne ve babamın bir gün tuvaletimi yapmakta zorlandığımda "bak koladan oluyor işte bunlar hep" demesi üzerine kolayı 1 yıl terketmiştim.

Otobüslerde midem bulanmasın diye ağzından nefes al diyen annem sayesinde artık alıştım otobüslerde burnumdan nefes alamıyorum.

Araba sinyallerini arabayı hızlandıran bir araç sanıyordum demek ki ben hep sollamak için verilen sinyallere denk geliyordum ne yapayım. (çıt çıt,çıt çıt,çıt çıt sol şeride geç ve hızlandık tamam demekki bu çıt çıt arabayı hızlandırıyor)

Okula yeni başladığım dönemlerde büyüyüp babam gibi işe gitmek ortaokulda biraz daha büyüyüp üniversiteye gitmek lisede ise küçülüp 3 saat kaldığım küvöze gitmek istiyordum.

Otisabi okuyup üzerine kafa yoruyorum. Şöyle yapsa nasıl olurdu falan diyorum.

9 yorum:

beenmaya dedi ki...

bu di'li geçmiş zamandakiler ne oldu peki misal artık gözlerinle tabak çanak falan kaldırabiliyor musun merak ettim :))

Buzcevheri dedi ki...

7.si favorim. Zuhahahah

http dedi ki...

"ben küçükken gösterirdim" adlı stand-up gzöterisi geldi aklıma...

gülümsettin yine beni :)

Adsız dedi ki...

ne güzel yanılgımsı sanıgıldılar.. keşke bende de böle şeyler olsaydı da, arada bir şaşırma duygusunu tadardım.. mestler olur dururdum fln.. ah ah ..

Unknown dedi ki...

ama bak annenler doğru demiş kola konusunda, bilmeden doğruyu yapmışsın :) ağzınla nefes alıp vermense ı ıh olmamış :)) puahahah çok komikti

Kriptograf dedi ki...

beenmaya: yok hala bir şey kaldıramadım gözümle ama geçenlerde kaşık bükmeyi nerdeyse başarıyordum şu tvde ki adamın yardımıyla. :)

buzcezheri: sen küçük buzcevheri iken seninde öğretmenin aynı zamanda annenin gün arkadaşı falandı herhalde :)

kutup zencisi: efendim baktım ki son yazılarınızda gizli bir sitem var, öğrendiğiniz şeylerin içinde kimseye değer verilmeyeceği falan dedim ki zencinin moral bozuk yazayımda gülsün azcık :) ama açık söyleyeyim bana komik gelmedi bunlar...

arti:hocam olay küçükken ne kadar soru sorduğunla alakalı ben pek soru sormazdım hep etrafı incelerdim yorumlardım kendi içimde sonra kendim bir yargı belirlerdim ve o yargı o konu/olgu için doğru olurdu, e tabi küçük ve tecrübesiz akılla her zaman da doğru bulunmuyordu. çok soru soran ve anne babayı delirten bir çocuksanız eğer yanılgıya düşme olasılığınız o kadar az.

çilekli:kolanın yan etkilerinden birininde o olduğunu öğreneli pek uzun zaman olmadı :) ağzımla nefes alma konusuna gelince burnumdan alırsam "ben burnumdan nefes aldığımda midem bulanmıştı" cümlesi bilinçaltımdan çıkıyor ve midemi kıpraştırıyor e haliyle Pavlov'un köpeği misali midem bulanıyor.
ağzımla nefes almam aslında tıbben(midemin bulanmasını engelleyici) bir işe yaramıyor ama onuda "plasebo etkisi" ile açıklarsak çok bilimsel konuşmuş olacağım :)

Godsyndrome dedi ki...

kolaya ne kadar iftira atıyorlar ya ben de kızamık olsam koladan bilcek bizimkiler:)

Buzcevheri dedi ki...

7. değil 6. idi. yanlış saymışım.

Kriptograf dedi ki...

god: bende kolaya atılan iftiralardan şikayetçiyim oysa o çok mülayim bir içecek :)

buzcevheri:aslında aklıma geldi dedim bu adam avukat olacak ne alaka şimdi öğr olan madde favorisi olsun tabiki favorisi daimi suç ve ceza olacak :)