7 Kasım 2008

Askerler İlk Hedefiniz Dumansız Hava Sahası

Merhaba blok seninle uzun zamandır (daha önceki buluşmalarımız arasından geçen zamana kıyasla uzun zamandır) görüşemiyoruz. Baktım ki görüşmeyeli epey şey yaşamışım.
Bildiğin gibi güpgüzel İzmir'i bırakıp Tüptüzel Kütahya'ya geldim. Kütahya sanki sadece devlet dairelerinin çalışanlarının oturduğu bir ev gibi. Herkes bi kamu kuruluşunda çalışıyor sonra maaş alıyor vergi vermesi gerekiyor sonra gidiyor vergi dairesi arıyor bulamıyor ve bir vergi dairesi kurulması kararı çıkartıyor daha sonra vergi dairesi kuruluyor orada çalışacak elemanlar diğer illerden atanıyor buraya yerleşiyor böööyle büyüyor Kütahya nüfusu. Hiç yenidoğmuş bebek görmedim 2 haftadır buradayım. Genç nüfus mu o da ne? Buradan öğrenciler gitse şehir yalnız kalıyor. Burada çarpık kentleşme yok denecek kadar az. Hilton inşaatı şehrin en görkemli inşaatı. Sanırsın ki burada sadece öğrenciler kirada oturuyor. Herkes yerlisi buranın. Sokakta gördüğüm her 18-25 arası genç sanıyorum öğrenci. Başka bir ihtimal vermiyorum yani. Diyorum ki lan hepsi kazanmış öss yi helal be. Hepsi zeki. Ama malesef muhabbetlerin içine girdiğimde anlıyorum ki öss zeka ölçmüyormuş tek yaptığı bir duvar olmak üstünden atlayana "sen atladın" belgesi vermek. (adı üstünde baraj) Son 5 tanıştığım adam maliye okuyor. Bende bu aralar iibf nin yakınlarında dolaşıyorum. Oranın ortamı daha güzel. Güzel olmasının nedeni orada daha çok yeşillik var. Millet yayılmış. Zaten adamların derdi gündemi konuşmak, obamadan girip mccainden çıkmak sanıyordum.
Ama onlardan birisi ve erkek olan: "ya kafeteryada 1 tost 1.50 muş çok ucuz kesin içinde eşek eti vardır."
bir diğer sarışın ve live's kot giymiş kızımız:yaa ben bedesten'den başka yerde yemem. Bi yersem orda yerim yemeğimi. izmir köfte yiyorum bazen bazende et döner."
başka bir sarışın.... kızımız:haklısın deva haklısın bende şahsen mekdanıldstan başka yerde yemem. orada yemeye bayılıyorum."
böyle saçma muhabbetlerin döndüğü bir fakülteden çıkacak adamların "vali,kaymakam,akademisyen veya kabine üyesi" olma ihtimali beni tuvaletlerde düşünmeye zorluyor. Üniversitelerin en tutarlı alanları oralar bence. Adı üstünde s.çıyorsun veya her ne ise çıkıyorsun. Başka bir icraat ben görmedim ama yapanı duydum. Ama kütüphane öyle mi? değil. Gidiyorsun sarışın,esmer,kumral kesiyorsun ermişse düşüyor ermemişse ham deyip geçiyorsun. Temmuz 2008 pcnet dergileri "son ayın dergileri" raflarında yer alıyor. Kitap aratmak için kullanılan bilgisayarların serverları 3 gündür çökmüş vaziyette gidiyorsun söylüyorsun ben nasıl alabilirim bu kitabın demirbaş numarasını diye.cevap olarak bir bardak su veriyorlar dönüyorsun. Doyuyorsun...

Bedesten demişken. İlk adını duyduğumda hiç bir şey anlamadım çünkü söyleyen arkadaş telaffuz edememiş. Bedesten osmanlıda eğlence merkezi,eğlence yeri anlamına geliyormuş. Zaten ben bu söyleme tav olmuşken içeriye girer girmez kocaman tabelalarla "cafeteria" "self servis" "çikın menu" falan gördüm. Lan gerizekalılar madem tarihi bir hava attıracaksınız ortama içeriye yazın türkü evi tost yuvası ya da ekmek arası döner salonu gibi. hoş bunlarında osmanlıcası olsa gizel olabilir.
Bedesten'in tek güzel yanı manzarası. çakma bir göl var. iki dağın arasında. bedestenide tam o manzarayı görecek şekilde kurmuşlar. Bi oturdum tam 2.5 saat. seyrettim manzarayı. 1 kahve 1 portakallı bisküvi yedim çok güzel bir ikili oldular bence.

Bir diğer mevzuu cemaat evleri. Lan herkes oralarda kalıyor 1. sınıftakilerin. İncelemelerime göre kimse de tam olarak memnun değil ama birbirlerine "lan ben hiç memnun değilim" dediklerinde gidip "ev abi"lerine söylemelerinden korkuyorlar. Kızlar deseniz daha bi memnun sanki hallerinden.
Günde 5 vakit namaz kıldırıyorlar akşamları sohbet denen şeyleri yapıyorlar. Fethullah gülen'den bahsedip yatıyorlar. Haftada 1 kaç gün de lise öğrencileri geliyor onlara ders veriyorlar ve kendi yaptıklarını onlara yapmasını öğretiyorlar. Yani duyduklarım bunlar.

Hiç resim koyasım yok valla. Kusura bakma blok. Kim uğraşacak şimdi bedesten resmi bulmakla. zaten internet kafenin internetinde sorun var ben yazıyı yazıyorum ama ne zaman gönderilecek kim bilir.
Buradan senin aracılığınla oda arkadaşlarımdan sigara içenlere seslenmek istiyorum. ve sesleniyorum al:İzmaritler ağzınıza yapışsın, küller burnunuza kaçsın, çakmak kirpiklerinizi yaksın, kibrit boğazınıza kaçsın inşallah. Lan odada içmeyin alooo.... hadi izmarit atmıyorsunuz da kokusu burnuma geliyor lan...

7 yorum:

Aydan Atlayan Kedi dedi ki...

Eğer öyle gençler varsa ve bu gençlerden hiç birşey olmayacağına inanıyorsan onları eleştiren aklı başında senin gibi gençler olduğunu da unutma :) Ben okudukça senin gibileri hep umutlu olacağım. Sevgilerimle sana...

Kriptograf dedi ki...

o zaman teşekkürler sana :)

Adsız dedi ki...

yahu sen o insanları yönetecek kişisin işte.. dua etki bunlar sayıca fazla olsunlar, ileride yöneteceğin kitle daha bi büyük olur böylece..

kütahya da bizim araba bozulmuştu, o zamanlar yimpaşmıydı neydi, orda baya bi beklemiştik.. askerle rile ailelerinin buluşma günüymüş.. bi orda kalabalık gördüydüm.. bizim buranın kadıköyü kadar yok galiba kütahya.. hım, ztn olamaz kadıköyde 1 milyon kişi yaşıyo :)..

http dedi ki...

:))) işte geleceğe umutla bakmamızı sağlayacak bir türk genci ama dikkat et de o havayı soluya soluya sen de bozulma krip...

bi ihtiyacın olursa söyle, imece usulü ile denkleştirir alır yollarız sana... allah zihin açıklığı versin... hadi aslanım hadi koçum... :))

Buzcevheri dedi ki...

-Bu türün gelişim süreci önce adaptasyon, sonra patlama ve coşku evresi sonra da durulma evresinden oluşur. Görünüşe bakılırsa bu şahısta da ilk belirtiler başlamış.

-Profesör bir doz daha kampüs havası verelim mi?

-Daya gitsin, biraz da yurttan sıkılma muhabbetleri ve sosyalleşme isteği zerk et.

-Emredersiniz.

ZERRRRRKKKKKKK...

Kriptograf dedi ki...

bilmiyorum artık seviyeli bir ilişkiden aşagısı beni paklamaz bu saatten sonra. Matematik hocasının dediği gibi bir matematikçinin her hayatı düzenli olmalı. "sosyal
cinsel..." 2 gün sonra izmir'e dönüyorum 2 hafta oradayım. vizeler başladı bende mazeret sınavlarına gireceğim. millet vize alırken ben evde muhtemelen yatacağım. bol bol girdi çıktı yaparacam galiba...

Adsız dedi ki...

www.bireluzat.blogspot.com adresinde blogcular olarak bir ilke imza atılmıştır. Yardıma muhtaç kardeşlerimize ulaşarak onlara azda olsa yardım götürmenin mutluluğu yaşanmaktadır. Siz blogcularımızıda aramızda görmekten mutluluk duyarız.