31 Ekim 2008

Yüksek Öğretimden Esintiler

Daha önce bahsettiğim gibi kredi yurtlar kurumunun yurtlarında kalıyorum ama kredisini henüz alamadım. alacak gibide durmuyorum... Misafir kartıyla asil odasında kalıyorum kimsenin haberi yok.

6 kişilik odada 4 kişi kalıyoruz ama 3 kişi kayıtlıyız. 1 Şırnak'lı arkadaş var. Bildiğiniz kürt. Zeki bir arkadaş, hemşirelik okuyor. Babası 3 evlilik yapmış kendisi 22 yaşında ama ailenin en küçüğü, babası vefat etmiş bakmışki Şırnak'ta bakacak tarla torba bahçe çok e onlara abimler ablamlar baksın benda insanlara bakayım demiş (bunu ben onun yerine diyorum) kopmuş gelmiş dumlupınar üniversitesi hemşirelik bölümüne. Odaya ilk girdiğimde anatomi kitaplarını görünce ohaa bu ünivde tıp yok ki bu ne nanasını satayım dedim ama sonra her şey açıklığa kavuştu. Bu yazıyı yazarken acayip bir stres altındayım. Sanki yazdıklarımı biri okuyor ve misafir kartı ile asil odasında kaldığımı müdüre ispiyonlayacak gibi geliyor. Ama yok monitör lcd ve demin test ettim yandan okunmuyor yazılar.

Diğer arkadaşların 2side güzel sanatlar fakültesinde resim bölümünde okuyorlar. Biri pasaklımı pasaklı diğeri düzenlimi düzenli. Biri dolabının kilidini 3 kez kontrol ediyor diğeri hiç kilit takmamış dolap kapağı hep açık. Biri Giresun'lu biri Bergama'lı. İzmir'in ilçesi bergama ama o kadar yakın değil yani Manisa'ya daha çabuk varıyoruz. Her neyse. Bu arkadaşlardan Giresun'lu ile iyi anlaşıyoruz. Bilim kurgu,power rangers,pokemon,animasyon derken çok "azınlık raporu" bir oda olduk. Şırnak'lıyla pek anlaşamıyor odasını değiştirecek inşallah değiştiremez. Lan zaten bi onla anlaşıyorum o da giderse herhalde sıkıntıdan patlarım.

Bergama'lı olan arkadaş biraz kekeme. Konuşmada zorluk çekiyor bazen elimde olmadan söylemeye çalıştığı şeyi tamamlıyorum sanki kabalık etmiş gibi hissediyorum kendimi. Dalga geçmiş gibi oluyor sanırım. O yüzden bekliyorum bitirmesini artık. Ama yinede zor tutuyorum kendimi o nnnnnaaass derken iyiyim dememek için. İyi çocuk ama dediğim gibi pasaklı. Oda o içerideyse kokuyor mesela :)
Bu bergama'lı arkadaş geçen kantinde otururken benim resmimi çizmiş aynımın tıpkısı oha dedim kirpiklerime kadar çizmiş teşekkür ettim ama resmi vermedi ödeviymiş. Hoca alacak ama dönem sonunda verecekmiş geri. O zaman alabilirmişim. Tabi bunu söylemesi 5 dk aldı. Ama hiç ses çıkarmadan ve gözümü ayırmadan bekledim sanırım mutlu oldu yani en azından utanmadı kusurundan benim yüzümden.

Eveet sevgili okuyucu yurt maceralarımı anlatmaya devam edeceğim ama şimdilik derse gitmem gerekiyor. Sınıfta Rüzgar diye bir kızla tanıştım du bakalım :) Ankara'lı. Not alacağım ayağına tam ben tel numarasını isteyektim ki "numaranı ver bi şekilde haberleşiriz zaten bende yurtta kalıyorum" dedi. Boyu benden bir hayli kısa ama "not important",
gerçi içimden bi yerlerden adamın biri: "lan serkan bırak bunları bir sürü konu kaçırdın otur odanda çalış inekler gibi 1 ay sonra bakarsın kızlara" diyor.
Diğer taraftaki adamsa bu içimdeki adama: "hadi len asıl manita 1. sınıfta yapılır, bak herkesin eli dolu senin elinde telefon var kalem var. bak sağdakine yemiş kızı kesin solundaki hele ohoo onların mercimeğin dibi tutmuş bak şu karşıdakiler sarılırken nasılda sıkıyorlar birbirlerini oha kıza bak çocuğun dizlerine çıktı, ohaaa cızzıt bızzıt" (şifreli yayın)

her neyse efendim dün yemekhanede 600 kişilik bir sıra vardı ben bu sırada bu 600 kişiyi sayacak kadar durdum sonra çıktım gittim. Aynı yemek fiyatına yan tarafta pide veriyorlarmış mesela onu yedim. İsmimi yazdırıyorum sonra pideyi istiyorum. Pide olunca çağırıyorlar "serkaaaaan,serkaaaan,serkaaaaaaaaaaaan" adımı bütün salon duysun diye bekliyorum. varsa platoniklerim falan garipler en azımdan adımı bilsinler :)

Sen mi büyüksün ben mi Kütahya hadi bakalım :)

Kimsin sen bölümüne gerekli ilgi alaka göstertilmiyor kınıyorum sizi sayın okuyucu. İllahaki söyleyip tanıtımını yaptığımız hafta mı yazacaksınız. Çok fena alındım içerledim,duygulandım,fenalaştım, sonra revirde aferin verdiler odaya gönderdiler :)

13 yorum:

beenmaya dedi ki...

yurt maceraları haa eskilere gittim şimdi sahi o kadar yaşlandım mı ben yahu :)) aklıma ilk gelen soğuk bir kış günü harala gürele giyinip, atkı, bere artık allah ne verdiyse bir güzel sarınıp 3 kat merdivenlerden aşağıya inip tam çıkış kapısında ayağımda terlik olduğunu farkettiğim an oldu nedense.

ha birde sıcaksu derdine havlularla haldır haldır alt kata inip tanımadığın bir sürü hatunla bekleşip bekleşip sıra tam sana geldiğinde sıcak suyun cartt diye kesildiği zamanlar.

sonra telefon anonslarını tam olarak anlamadığın ve ya banaysa diye işkillenip odandan fırlayıp giderken aynı anda senin gibi 4-5 kişinin daha koşturduğunu görüp sora zafere sadece bir kişinin ulaşması...

bitmez daha bitmez :))

Adsız dedi ki...

@kripto- :)) yaw ortaokulu da sayarsak, 10 senedir öğrencilik yapmışlığım var, hiç bi kız gelip de notlaşalım, ders çalışalım, aha da telefonum gibi bişiyin zerresini demedi.. he tabi(geçen postta yazıdığım gibi) ben bile vermiyor olabilirim, ama bana selam veren/verecek "bir" kişi de mi çıkmaz??! millet amma kolay arkadaş oluyo birbiriyle.. sen de bu arada önüne bak! dersini çalış, haytalık etme, anan baban senden muvaffakiyetler bekliyor memlekette..
bi de kimse pide vermek için beni çağırmadı hayatımda :(

@beenmaya- sen ne okudun? (da böyle oldun :D)

beenmaya dedi ki...

@arti: ahaah haklı kızlar tabi haklı ne işleri olcak senle akıllarından zorları mı var :))

benim dna kodlamam böyle be articim sonradan değilim yani :))

Kriptograf dedi ki...

beenmaya:saçma bir serbestlik var yurtlarda millet hiç bir moda haftasında gösterilmeyecek kadar asorti şeyler giyip geziyor. Şaşıyorum kızlara dolap ufacık zaten nasıl sığdırıyorsun o dolaba 4 çeşit çizme 5 çeşit kaban şudur budur. Lan o kadar paran var ne işin var yurtta.
soracağım bunu kızın birine siz nasıl sığıyorsunuz o odalara diye.
lan ne yoksa bize tek onlara 2 dolap mı veriyorlar. Sokmuyorlar ki kızların binasına tuvalete girecem dedim, bayan güvenlik kendisinden hiç beklemediğim bir hareketle "hadi len git kendi bloğunda (erkekler) işe" dedi. çok gücendim...

birde bizim banyolar 8 kabinli. o an 6 online var sonra bu 6 dan 4 ü offline duruma düşüyor geri kalan yani ben ve bir şanslı kişi daha haşr haşr haşlanıyoruz. :) gözü kör olsun su tesisatçılarının...

arti:hocam kız durduk yerde demedi herhalde bunu bana. Yanına oturmuşum yani ben otururken orda kimse yoktu sonra geldi. aaa sen yeni misin falan dan girdik buralara kadar geldik. yani hayvani bir cazibe bahsi edilmeyecek kadar uzak bir konu en azından bende. :) bu arada ortalık çok fena parfüm kokuyor ööööf öff ağzıma kaçtı resmen ya boşaltıyorlar resmen kutuyu tepelerine...

bahtsız bedevi dedi ki...

Deli-kanlı, sen kızların peşinden giderkene senin peşine de alttan dersler takılabilir :)) İşte macera o zaman başlar.

beenmaya dedi ki...

yok yok emin ol kızlara tolerans geçilmiyor yani bizlerind ebir dolabı var. ama bizlerde onca eşyayı, kılık kıyafeti, ıvır zıvırı küçücük bir yere sıkıştırma yeteneği var :))

valla şimdiki durumu bilmem ama ben hiç haşlandığımı hatırlamıyorum banyoda. yahu sıcak suya zor yetişiyordum zaten ne haşlanması :))

ama yine de zorluklarına rağmen yurt hayatı gerçekten keyifli ve eğlencelidir. benim hala görüştüğüm 3 arkadaşım yurt günlerinden kalmadır mesela. gerçekten çok sağlam dostluklar oluşabilir :))

Adsız dedi ki...

pşşşt .. ne iş pretty woman falan..
walking down the street falan?? bakıyorum da aklını başından alımış şu notlaşalım ayağına giren kız..

bence o kız böbrek mafyasından. arkadaş gözüküp gece yatmadan önce içtiğin ayranın içine hap atıp sabaha başta böbrek sonra karaciğer olmak üzer içini boşaltacak senin.. gözünü 2x2 açıver, benden sölemesi

Kriptograf dedi ki...

arti:yok yaw bu şarkı yurda yerleşip kızla tanışmadan önce kondu oraya bir alakası yok yani.

beenmaya:ne bileyim insan diz altına kadar gelen 2 çizmeyi renkli renkli 3 kabanı ve artı birde çamaşırıdır şuyudur buyudur nasıl sığdırıyor o dolaba hayret yani. Yakında birisi rekorlar kitabına girmek için başvuru yapar bence.
"Bir dolaba en fazla kıyafeti sığdırma rekoru 9856 ayakkabı,399 mont,234 çorap,600 iç çamaşırı,20 şapka,400 kazak,209 pantolon,65 don,322 göynek,... ile bir yurt kızının oldu. inanılır gibi değil sayın seyirciler... :)"

bahtsız bedevya:alttan ders mi o da ne :) ben ek yerleştirmeden damladığım için töleranslı bir öürenciyim. herkes önümüzdeki hafta vize sınavı olurken ben finalden 1 hafta önce mazeret sınavlarına gireceğim. hocaları çok fena kafaladım 2si hariç "oef be iş çıkartıyorsun serkan tamam yaparız bi sınav olursun" falan dediler :) sınıf ortalamasını yükselteceğimi düşünüp korkan bir arkadaş "oh lan keşke bende ek yerleştirmeden gelseydim falan dedi."

Buzcevheri dedi ki...

Sene sonuna kalmaz eve çıkarsın sen. Çık zaten, ne işin var yurtta. Çöm şakaları yapmadılar mı sana? İnsan onları anlatır... =)

Kriptograf dedi ki...

yok ben zaten çömlerin içine düştüm millet birbirine soruyor devamlı her şeyi :) abi bu banyonun suyu nasıl ayarlanıyor, televizyon kumandası kimde arkadaşlar, değiştirsek olmaz mı acaba kanalı.

gibi saygılı konuşmalar hakim :) kantinde. Bizim bulunduğumuz yerde hep 1. sınıflar var.

Kriptograf dedi ki...

yok ben zaten çömlerin içine düştüm millet birbirine soruyor devamlı her şeyi :) abi bu banyonun suyu nasıl ayarlanıyor, televizyon kumandası kimde arkadaşlar, değiştirsek olmaz mı acaba kanalı.

gibi saygılı konuşmalar hakim :) kantinde. Bizim bulunduğumuz yerde hep 1. sınıflar var.

Adsız dedi ki...

12 yılını Giresun'da harcamış biri olarak Giresunludan uzak dur derim :p

Kriptograf dedi ki...

haha dikkate alacağım ama çok mülayim bir insanoğlu gibi geldi bana :) perspektif ve boyuna/enine kompozisyon olgularına sorgulayan bir Giresun'lu :)