14 Ekim 2008

En Çok Merak Edilen Şeyi Yazdım...

Kandırdım hepinizi aşağıdakileri merak etmiyorsanız çekin gidin ama bi bakın derim ben size :)


Sayın o sevgili bu ve ekranları başındaki şunlar hepiniz hoş geldiniz. Yok bir zıkkım bir neşe değil.


2 gündür dünyevi problemlerden dolayı online ortam ile pek haşır neşir olamadım sayın okuyucu. Beni özlediğinizi köşedeki kırtasiye söyledi. Bende gittim 2 sokak ilerideki manava durumu anlattım dedim böyle böyle o da üzülme geçer dedi ve beni sepetledi. Kısacası buralarda değildim.

Bu yazıya karnım aç bir şekilde yazmaya başladım zira gurultular klavye takırtısını bastırıyor o derece yani. Aslında çok düşündüm aç karnına mı yazayım tok karnına mı :) Sonra gittim blograzzi de birde konu açtım hem biraz forumdaki konuları eleştirme bağlamında hemde acaba bir etken olabilir mi açlık tokluk.
Zira blograzzi forumu bu aralar mantık fırtınası estiriyor bence :) Her neyse gelelim online ortama giremeyişimin dünyevi sebeplerine.


Tahmin edemeyeceğiniz üzere ekran kartım bozuldu. Şu an bozuk ekran kartını kullanıyorum ama dün kullanamıyordum tek yaptığım gidip servise gösterip sorunun ne olduğunu anlamak. Servise gittiğimde taktık bilgisayarı çalıştırdık adam kahim gibi atladı "ekran kartı nihehehuhehıhjh" sonra sigarasından bir fırt çekti ve ekledi "kesin ekran kartı höhmh" bende onayladım ve tamam o zaman dedim eve geri getirdim bilgisayarı.
Ekran kartı satacaktı ayak üstü bana, zira şu aralar ekran kartı alırsam yeni aldığım transatlantiğin kirasını nasıl karşılarım diye düşündüm ve bunun 2. eli bulunmaz mı sizde dedim servise.
(bu benimki değil,keşke olsaydı)
Bulunmaz demez mi cinlerim tepeme çıktı :) bulunurmuşta güven olmazmış 2. ele. Ya sen ver ben bakar güvenirim ona desemde yanaşmadı 2. el satmaya. İlk defa görüyor ya beni yolunacak kaz muamelesi yapıyor 0 malı kaktırıp alacak ytlciklerimi. İyi dedim size kolay gelsin aldım kasamı dooru eve.
Eve geldim fişe taktım "ha ebenin nikahı la derdin bu muydu" dedim ve bilgisayar açıldı. Hala da o açıklığıyla hizmet vermekte. Dünden önceki gün akşam bozulmuştu bugün öğlen düzeldi umarım bir daha bozulmaz bende ekran kartını servise (onu korkutmak için) götürmek zorunda kalmam.

Resmen korktu yani ekran kartı değiştirilmekten. Zaten hep düşünüyordum bilgisayarım ile benim aramda kesin bir bağ var. Muhtemelen bluetooth. Klavyemin adı Cenap mausumun adı Hürriyet tanıştırmak istedim keşke daha önce söyleseydim size bunları :)

Şimdi hafif bilgisayar bilgisine sahip okuyucu kitlem ki bakınzı yüzlerce farklı sektörde okuyucu kitlem vardır, çıkıp;
"yahu portakal sen yanlış bakmışsındır ekran kartı hiç korkar mı bir sorun vardır ya da düzelmemiştir kapatınca tekrar bozulur" gibi söylemlere girmesinler dna şifrelerini değiştirmek sureti ile kendilerini mutasyona uğratırım. Sonra sabah sabah seda sayan dinletir ardından da desti izdivaçların birine konuk gönderir ona "evi olan,ssk emeklisi,çocuğu olmayan 34-43 yaş arası" eş buldurturum zira esra erol(eron muydu yoksa) bir sözümü 2 etmez hemen eşleştirir sizi ona göre.

Yepyesyeni oluşumlar içerisindeyim. www.kulturportakali.net yayın hayatına girdi girecek bu blog kalacak ama artık daha seyrek yazacağım. Ayriyetten www.izmirlife.com adresinde de yazarlığa başladım. İzmir'li iseniz veya İzmir'i seviyorsanız bakmanızda fayda var. Yazarlar bölümünden serkan özçim'i tıklayarak fapfarklı yazılarıma oradan da ulaşabiliceksiniz artık. Hizmette sınır tanımayan ticaret politikamızla iyi yerlere gelecez forbeste ilk 1 milyon içine girecez. ilk hedefim bu daha sonra kağıt vs dergisine bir röportaj vermeyi düşünüyorum...
Kalın sağlıcakla, bütün cevizli sucuklar sizin olsun.

16 yorum:

Vladimir dedi ki...

Fena halde izmirliyim ve izmirdeyim, hemen gidip bir kolaçan edeyim bakayım asayiş orada da berkemal mi? :))

Kriptograf dedi ki...

aman hocam zaten bu aralar bütün tanıdığım blogger lar İzmir'li çıkıyor kendimi asit tanklarına atıp eritesim var, duygularım kapkarışık anlıyacağın :)

Böcek dedi ki...

efenim hayırlı olsun öncelikle yazarlık hayatınız :P:p:P
"ekran kartı nihehehuhehıhjh" ve "kesin ekran kartı höhmh" cümlelerini tercüme edip açıklığa kavuşturmak lazım..bir tercüman bulunsun hemen..CIBIRCA anlayan.. :P

Kriptograf dedi ki...

tercümansızda anlaşılıyordu ne dediği. Muhtemelen sigara içmenin verdiği tıkanıklık bu sesleri çıkartmasına neden oluyordu. Yani bir anlam barındırmıyor o kelimeler :) kelime mi ki onlar? :)

kıyak dedi ki...

Yeğen!
İstanbuldaysan kadıköy de yazıcı işhanı var oradan 2. el alabilirsin.
40-50 ytl lik masrafla işi bitirebilirsin.

Kriptograf dedi ki...

256 lık bir tane önerdi zaten İzmir'de ki adam ama dedim dursun şimdilik.

Bu arada hala çalışıyor lan bu :)

Kriptograf dedi ki...

47 ytl 1. el

kıyak dedi ki...

256 lık mı 47 ytl...
kandırıldım ulaaan...
Benim ev sahibini sana göndereyimde şu pisicinin adresini ver.
şş benim ev sahibiyle seninkini kapıştırsak ya.
acuna da söyleyelim ev sahipleri kapışıyor programı yapsın.
ortada kalsam 1 tarafına yazıların diğer tarafımda yorumların olsa (selvi boylum alyazmalım filmindeki gibi) yorumları seçerdim.

Kriptograf dedi ki...

vallahi al diye tutturdu da ben almadım yani. Benim ev sahibim seninkini döver abi kusura bakma :)

http dedi ki...

ekran kartı muhabbeti altında köşe yazarlığına başladığının reklamını vermişsin damardan krip :)

oralarda da okuyacağım seni... ve seviniyorum, izmirde kocaman bir katı atık tesisi olduğu için :)

Kriptograf dedi ki...

ah hocam kaçmamış o kadarda sıradan bir şeymiş gibi yazdım oysa ki :)

Adsız dedi ki...

bence şu temanı fln değiştir.. bu yazılara bu pek gitmiyo gibi sanki.. şöle orjinal bişiy koyki yazılarını tamamlasın çevresel faktörler..

sonra ver elini holywud

Kriptograf dedi ki...

bolywud demek istiyorsun galiba hocam :)

bulsam ağzıma göre bir tema koyacam :)

Buzcevheri dedi ki...

Olur da ekran kartı alacaksan radeon Hd4850 ucuz ve mükemmel. Ama dolar tavana vurdu bekle insin.. =)

Adsız dedi ki...

Kardeşim, sen niye söylemiyosun bana ekran kartım bozuldu diye?

izmirLife'ta yazan herkese elimizden gelen her türlü desteği yaparız. Sen yeter ki yaz güzel kardeşim.

Haberini bekliyorum.

Bunu da İzmir'deki blogcular görsün, heves etsin bedavaya yazmasınlar :)

Kriptograf dedi ki...

buzcevheri önerin için teşekkürler görmüştüm ve hatta düşündüm ekran kartını almayı fakat seninde dediğin gibi dalır damlarda geziyor :) beklemekle inmez hocam o ya :)

yıldırım seninle hemen irtibata geçeceğim emin ol :)