3 Eylül 2008

Sonsuz iken Evri vay det ay ken

Bir matematik terimi olan limit kavramı ve sonsuzluk benim şimdi bağdaştıracağım konu ile ne alakası var dieceksiniz ama ben bağdaştırdım işte.
Lise müfredatında yer alan Limit konusunda sonsuz kere sonsuzun sonsuz yaptığını mantıklı bularak kabullenirdik.Ama sonu olmayan bir şeyi sonu olmayan bir başka şeyle çarpmak zaten saçmalamama neden olan bu kavramı daha karmaşıklaştırmıyor mu yahu...

Sonsuzluğu kelime anlamı olarak ele aldım sonunun dibinin olmadığı bir olgu insana rahatlık verir mi bana verir ileriye dönük plan yapma zorunluluğu olmadığı için düşünülen sadece o andır.Ölümsüzlük isteğinin temeli bu sanırım.
Teknolojiye gelmek istiyorum sonu olmayan bir gidişatın neye yararı var,amaç nedir var olduğum sürece zaman geçirecek birşeyler bulmalıyım die mi uğraşılıyor dünya da.Maneviyat biraz daha farklı tabi arkanda kalan insanların sana minnettar olması seni gittiğin yerde mutlu edecek şüphesiz.

Teknolojinin gelişimine ayak uydurmak neden uydurmak zorundayız kimse uydurmassa o ve onu geliştirenler sonsuza doğru ilerlerler geride kalanlar çoğunluk olduğu zaman geri kalmak o kadar yadırganmaz her neyse...

Konuyu duvardan duvara vurdum demek istediğimi anlayan sinaps boşlukları normal insanlardan kısalara sesleniyorum.
Yıllardır telefon görüşmelerinde aradan çıkmayan Ankara artık araya girmeye lüzum bile duymacak teknoloji sağolsun konuşurken görüntüyüde kavuşturuyor işin fantazisi kalmıyor.

Ama yinede Teknoloji sonu olmayan bu yolda biz yolcuların yolda zaman geçirmeleri için bulunmuş bir zeka ürünüdür.Teknoloji yaşayan bir olgudur.Sonu ya ecel ya da bir başka olgu olacaktır.

2 yorum:

hjhlp dedi ki...

ben pek anlamadım. ama aklıma bir hikaye geldi. sana yazayım. anlamamışsam veya yanlışım varsa yanlışlarımı düzeltirsen memnun olurum.

abd, çin'e tren yapacakmış.

abdliler: tren sayesinde 6 aylık yolu 2 haftada alırsınız.

çinliler: peki geri kalan 5,5 ayda ne yapacağız?

teknolojinin dibi yok dedin ya... ordan aklıma geldi :S

Kriptograf dedi ki...

anlamışsın fakat farkında olup olmadığından emin değilsin. Bahsetmek istediğim şey seninde azıcık ucundan dem vurduğun şeydir.