22 Ağustos 2008

Pellegrini ve Manaudou Kapışması

Manaudou bundan 2 yıl önce 20 yaşında iken aşık olduğu ve nişanlandığı italyan yüzme atrenörü luca Martin ile başarıdan başarıya koşan,hem aşkı,hem de rekorları bir arada bulan Manaudou daha sonra başına geleceklerden habersizdi. Manadou ve Luca mutlu geçen iki yılın ardından ayrılmışlar. Manadou yüzüğü havuza atmıştı.
Manadou aldatıldığını düşünüyor ve arkadaşlarına böyle söylüyordu. Doğruydu Martin başka bir italyan yüzücü bulmuştu :) (Çok hızlıymış)
Bilin bakalım kim o italyan yüzücü. Tabiki dünya rekortmenimiz Federica Pellegrini.(Gerçekten çok güzel bir hatun) Önce aşkta sonra olimpiyatta kaybeden Manadou adeta yıkıldı. Ayrıca kendisine ait olan rekoru da Pellegriniye kaptırmıştı.
Bu işlerde duygusal durumun ne kadar etkili olduğu ortada. Hele birde kadın çatışması oldu mu ortalık sinsi bakışlardan beddualardan geçilmiyor :) Başarıyı elde eden kadınlar erkeklerin aksine içten sevinç değilde sinsi bir hava atma sevinci yaşıyorlar. Madalyonu öperken, kürsüde yürürken yüzerken rekor kırarken falan kadınların her hallerinden belli oluyor o an ne için ne yaptıkları.
Bu roundun galibi Pellegrini Manadou ise sarışın italyan kızımızın 7 saniye gerisinde adeta nal topluyor...

Manadou'nun intikam planı havuza düşmüştü. Senaryo yazılacak bir hikaye var burada ilerde senaris olursam bu konuyu film yaparım recep ivedik'i bile 5 e katlarım :) Bir rocky serisi gibi tutulabilir benden söylemesi. Hemde yüzme sporunun tanıtımı olur. Yüzme bilmiyorum ama yüzmeyi çok seviyorum. Yani birilerinin yüzmesini :)

Olimpiyat anıları bölümümüzden bu günlük bu kadar. Bir sonraki olimpiyat kapışmasında görüşmek üzere...

4 yorum:

bahtsız bedevi dedi ki...

Yüzme bilmiyon ama yüzmeyi çok seviyon. Yani birilerinin yüzmesini :) Koptum burda :))

Kriptograf dedi ki...

Yokmu senin öyle sevdiğin ama bilmediğin şeyler :)

Mesela at binmeyide bilmem at arabasına binmişliğim var çokça ve at biniciliğinide severim. Jokeylere imreniyorum :)

bahtsız bedevi dedi ki...

Ya tenisi bilmem ama seyretmeyi çok severim. De, yüzme seyretmeyi sevmek biraz garip değil mi :)

Kriptograf dedi ki...

neden garip olsun ya :) Atılan kulaçlar suyun altında metrelerce süzülür şekilde gitmeler ve hız yaparak rakipleri geçme çabası. Yani düzgün yüzmeyi geçiyorsun birde diğerleri ile yarışıyorsun. Yüzmek zaten bir yetenek sen bununla insanları yarıştırıyorsun bence bravo yüzücülere :)