24 Haziran 2008

Enrico Macias


Bir diğer etnik müzik kahramanımız Enrico Türkçe'ye o kadar çok uyarlanan şarkısı var ki buraya taşıyamadım Bu adresten bulabilirsiniz

Kimine göre sömürgeci ve hatta siyonist diye anılan Enrico bestelediği ve yaptığı müzikle dünyada kimileri için idol olmuş bir isim işte bir kaç sözlük yorumu :)

kimine gore fransayi istila eden kara ayaklardan biri..(fugaz)

bu adamin sarkilarini dinlerken kendinizi yesil bi dunyada bulursunuz. agaclar, cicekler ve bocekler, hoppidi ezgilerle konuk olur ic dunyaniza, ferahlik felan verir. (speedy)

musevi, cezayir asıllı fransız şarkıcı. sesi kulağa biraz "kart" gibi gelse de; fransızca sözleri en tane tane, net ve rahat anlaşılır şekilde söyleyen şarkıcıdır. şarkılarının belirli tema ve konuları vardır genellikle; memleket hasreti, unutulamayan hüzünlü anılar, asla vazgeçilemeyen kadınlar, dünya barışı, insanlığa bağlanan umut, sevgiye ve iyimserliğe olan bağlılık, babanın oğluna güven ve öğütler vermesi (bu konuda çok benzer sözlere sahip, farklı dönemlerde yazılmış 2 ya da 3 şarkısının bulunması ilginçtir) ve gene asla azalmayan umut ve iyimserlik.
özellikle 60lı ve 70li yıllarda birçok şarkısı fecri ebcioğlu ve sezen cumhur önal'ın yazdığı türkçe sözlerle (örneğin; - tatlı bir kız yaşarmış boğaziçi'nde - diye sözleri olan ünlü parça) ülkemizde de popüler oldu.
la verité si je mens (2. bölümü, geçen yıl "evlere şenlik" adıyla gösterildi türkiye'de) adlı komedi filminde ihtiyar ve zengin bir yahudi'yi başarıyla canlandırdı. filmin final sahnesinde bir şarkı daha söyletselermiş keşke...(commandante)

Kültür Portakalı

Hiç yorum yok: