3 Mayıs 2008

Yandı Kotalar!

Türk Telekom'un görüntülü telefon hizmeti ''Videofon'' bu ay hizmete girecek.

Türk Telekom, ev ve iş yeri telefonları gibi sabit hatlardan kullanılacak olan ve görüntülü konuşma imkanı sunan "Videofon"u Mayıs ayının ikinci yarısında hizmete sunmayı planlıyor.

Telekomünikasyon Kurumu'nun, Türk Telekom'un "Videofon" için yaptığı hizmet, tarife ve kampanya başvurularını onayladığı öğrenildi.

İnternet üzerinden çalışacak olan görüntülü telefon için abonelerin öncelikle geniş bant internet (ADSL) kullanıcısı ve Türk Telekom abonesi olması şartı aranıyor. Bu hizmetten faydalanabilmek için, internet hızının en az 1024/256 KBit/s olması gerekiyor.

Türk Telekom, kampanya için başvuran abonelerine görüntülü telefon cihazını ücretsiz olarak bağlayacak ve tüm vergiler dahil ayda 29 YTL'ye 3 bin kontör yani 50 saat görüntülü konuşma imkanı sağlayacak.

Görüntülü telefondan şimdilik sadece görüntülü telefonları arayabilecek olan aboneler, bu uygulama için yeni bir numara almayacak. Cihazın kurulumunu Türk Telekom müşterilerinden randevu alarak yapacak. Türk Telekom "Videofon" konuşma bedelleri ev ya da iş yeri telefonu faturasında ayrıca belirtilecek.

İnternet kotalarını etkileyecek

Türk Telekom yetkilileri, görüntülü telefon ile yapılacak görüşmelerin, abonelerin internet kotalarını etkileyeceğini, ancak bunun birçok müşteri için sınırlı kalacağı tahmin edildiğini ifade ettiler.

Yetkililer, "Zira şu anda internet servis sağlayıcılar tarafından verilen en düşük kota 4 Gb (cigabayt). 4 Gb kota ile ADSL kullanıcıları başka hiçbir işlemde kullanmazlarsa yaklaşık 4 bin dakika görüşme yapabiliyorlar" değerlendirmesinde bulundular.

Kullanıcılar "Videofon" cihazları ile internette dolaşabilecek, e-posta gönderebilecek ve görüşme esnasında karşı tarafın fotoğrafını çekebilecek.

SIM kart okuyucu özelliği ile cep telefonuna kayıtlı ev veya iş numaraları cihaza kopyalanabilecek. Ayrıca, aboneler görüşme yaparken, istedikleri anda karşı tarafa görüntüsünün gitmesini engelleyebilecek.

Telekom yetkilileri, görüntülü telefon "Videofon"un işaret diliyle haberleşmeye imkan sağlaması nedeniyle en çok işitme engellilerin yaşamını kolaylaştıracağını ifade ettiler.

Kotayı etkilemesi gerçekten mükemmel olmuş zaten kuş kadar olan kota artık annemi göreceğim diye yok olacak...

Hiç yorum yok: