26 Kasım 2007

Türbanım Baş örtüm,Başımın Örtüsü

Bugün çok acayip bir haber gördüm başlığıda yazarına göre değişiyor.
1. Başlık==>Kürsüden indirilen İHL'li kız konuştu...
2. Başlık==>İHL'li kızın MEB'e cevabı...
3. Başlık==>Başıma değiş başarıma baksalardı...

Bu başlıklar öğretmenler gününde kompozisyon yarışmasında 1. olan bir baş örtülü kız kardeşimizin ödülünü almak için gittiği ödül töreninde kürsüye baş örtüsü ile çıkması sonucu kürsüden daha sonra indirilmesi ile alakalı başlıklar.
Kız arkadaşımız kompozisyon yarışmasını kazanıyor ödülü diğer öğrenciler gibi kürsüde almak elbette onunda hakkı.Kürsüden bu şekilde indirilmesi gerçekten çok büyük bir ayıptır.Bunun böyle olmasına izin verenler ile kız arkadaşımız ödülü aldıktan sonra yapılmalıydı.
Bir devlet dairesine itirazda bulunduğunuz zaman önce yanlış olsa bile o faturada yazan parayı son ödeme tarihinden önce ödemelisiniz.
Yani yanlışsa bile kural uygulanır düzenleme daha sonra yapılır.Tamam yanlıştır eğitimde baş örtüsü yoktur törenlerde ve diğer durumlarda (İHL ve benzeri kurumlar hariç)


Gelelim haberin lanse bölümüne.Haber kurumları kendi taraflarına göre bu olayı anlatmışlar bir kelimenin bile o kadar çok şeyi değiştirdiği bu anlatımlar arasından olayı özet olarak çok zor çıkarttım yukarıda ki gibi.Daha bir çok farklı anlatım var ama o anlatımların yazana özgü olduğunu düşünüyorum.Haber vermek için yazılmış yazılar değiller kesinlikle...

Neyse başıma bir işler gelmeden ufak ufak arazi olma vakti geldi.


Girit'linin biri bütün Girit'liler yalancıdır demiş...
a)bu Girit'linin Girit'liliğinden şüphe eden kişi sayısı 0 dan farklı ise cevap b şıkkıdır.
b)Bu soruyu sormak çok büyük yürek ister ama cevap vermek ise tam bir aptallıktır çünkü her soru cevaplanmak için değildir bazen sorarak anlayabiliriz.Uzmanlara soru sordururlar çünkü sorabiliyorlarsa neyi bilmediklerini biliyorlardır.(Eskilerden bir felsefecimiz demiştir.Bu kimdir)Neyi bilmediğimi biliyorum belki bu yüzden diğerlerinden üstün olabilirim...

Hiç yorum yok: