10 Aralık 2012

Kolay Matematik = Kolay Hayat

Dünyanın en kolay işi matematik öğrenmek yeter ki siz onu öğrenmek isteyin.

Mantıklı bir insan olduğunuzu düşünüpte basit aritmetik işlemlerini matematik olarak algıladığınız için yapamıyor olmanız çok saçma.

Matematik sayıları sonuçlar bulmak için toplamak değildir. Size belli sayıda sayıyı toplamayı gösteren yoldur.
Sonuç zaten bellidir önemli olan o sonuca eldekilerle varmaktır.
Cevabı olmayan soru yoktur cevaplanamayan soru vardır matematikte.
Bir felsefecinin veya bir sosyoloğun en iyi yapabildiği şey matematiktir aslında "saf mantık"
Dış dünyanın hiç bir yargısını öngörüsünü almamış sadece zihin yardımıyla yapılabilen işlemlerdir matematik.

Tek yapmanız gereken düşünmek, kısa yolu ararsanız matematik yapmış olmaz kendinizi kandırmış olursunuz.
Bir matematik öğretmenine de bunun kısa yolu yok mu (daha rahat ezberleyeceğim bir yol) derseniz alacağınız cevaba hazırlıklı olmalısınız. Mantığın kısa yolu olmaz, daha hızlı karar verirsen zaten kısaltmış olursun. Uzun ve ayrıntılı daha açıklayıcı olanı anlamazken kısasını sorgulayıp onu anlayacağını düşünmek açıkça söylüyorum 'hevessiz beyinlerdir'. Anlamaya heves ederek başlarsanız çok fazla kısa yola çok kısa sürede ulaşacaksınız ama bunlarla ilk başta öğrendiklerinizin hiç farkı yok sadece artık mantıklı düşünüyorsunuz.


Bakkala gittiğimde x tane çikolataya y tl mi ödeyeceğim de öğreniyorum ben bunları diyen nesili elime geçirmeye başladım yavaş yavaş. Benim ne işime yarayacak diyene 'düşünmene' diyorum.
Acı ama bu görüşte ısrar edenler için son, kendini gelişmeye kapatmış bir zihin demektir


Ahmet Erdem ATML Lisesi blogundan alıntıdır.
Matematik gibi…Basit bir sonsuzluk problemidir. Uzayda sonsuz sayıda odası olan bir otel hayal edin. Ve diyelim ki, sonsuz sayıda turist otele gelmiş olsun. Fakat tam herkes odalara yerleşmişken, birden ortaya gecikmiş bir turist çıkıyor. Buyurun bakalım! Bütün odalar dolu. Şimdi ne yapacaksınız? Adamı nerede yatıracaksınız?
Sonsuzluğun başı
Eğer bütün misafirleri bir sonraki odaya kaydırırsanız (1 no’lu odadakini 2 no’lu odaya, 2’dekini 3’e vesaire), geç kalan turisti, boşalan 1 numaralı odaya yerleştirirsiniz. Çünkü sonsuzun sonu yoktur; ama başı vardır!

Hiç yorum yok: