3 Mart 2009

Adını Sen Koy!

Öklit dedi geometri, pisagor hemen destekledi. Sıfırı bile sonradan bulduk ki o bir yokluk amblemi. Deste düzine dalya dendi fermatın fendi herkesi yendi. Lagrange döndü ardına bir bakıs attı hatuna, rolle donakalmıstı edison bobini yeni sarmıştı. Boyle Mariotte olur mu değişkensiz denklem durur mu? Gauss dedi bu çok soyut eklemeli biraz boyut. Einstein izafi davrandı kritik ortayı yaptı ofsayta düşen Arf yan hakeme saldırdı, kırmızıyı görünce saha dışına alındı. Galileo dedi yuvarlaktır ama, söyletmediler devamını yıllarca. Kamajuan durdu düşündü her denklemde tanrı dedi bilinmeyenin varlığını bana gösteriyorsa işte o zaman vardır anlamı. Kimisi akrobattı kimisi yüzücü kimisi anfetamin kullanırdı kimisi vitamin. Deli dendi defalarca Tesla saldı elektriği havaya duymaya görsün Thomson hemen dedi atoma pasta. Acıkmıştı belli ki oysa yemeliydi pasta bulamıyorsa ekmeği. Maradona neder bilinmez ama onu "o"nun eli bile kurtaramaz bu paradoxta. Giritliye yalancı dediler altın oranı alet ettiler. Raydberc sabitlemek için Rutherford'u duramadı kafayı kodu. Microsoftta calıssaydı Fahrenayt hiç olmazdı belkide outside. Newton'a demişler elma yermisin? kırarım kafanızı demiş dalga geçmeyin. Pascal bir gün formdan düşmüş hemen kolundan yaveri tutmuş. Durun dememiş Sokrat içerken baldıranı tutarlılıktı onun altın oranı.
Sayılar hastalanmış bir gün, gitmişler Hipokrat'a hemen o gün, demis üstad birde sen bak Sina demiş hemen katarakt. Götürelim hemen Behçet'e bir göz atsın, Amper meşaleyi yaksın ortalık aydınlansın. Volt takmış kafaya o kızı alacak yoksa bulaşıkları kim yıkayacak. Kalmadı Bell'de derman hissetmiş Richter arçıyı o an. Aynı yerden biri bakmıs bezelyeye diğeri gezegene. Birisi demiş "ey roma dönüyoruz" demişler o eskide kaldı artık biliyoruz. Gay lussac'ta yüzünü dönmüş kaleye vermemiş topunu Pele'ye. Pastör almış Pavlov'un itini vermiş ezme ile şekeri. Yemiş köpek kör olmuş yardımına Vespuçi koşmuş. Sormuşlar Sinan'a nasıl olmalı lebiderya "hedef Akdeniz" demiş Mustafa.

Kalmamış elinde yara yüzünde ala sormamış hiç nedir diye Zeus Afrodit'e tarhana. Coloumb bakarmış uzaktan Curie'e ne güzel kız demiş hemde uğraşıyor kimya ile. Daha bir sürü rivayet varmış esasen dememiş hiç birini ericsson.Moupassant yazmış göndermiş e-postayı okuyamamış bunu Cern laboratuarı. Karşıda madde var yandan geç boing ile getir biraz araç gereç. Shakespeare'e sormuşlar bu nedir cevap gecikmemiş hemen demiş bu bir "lacivert" ama kelepir. Aramışlar çıkışı Keops'ta bulmakmış aslında amaçları tonlarca para. Artemis bile adını vermiş tapınaga sadece pisayı yamultmakla kalmamış Vatikan'lı Roma. Çin sed dikmiş girmesinler diye diyememiş burdan bizde çıkamayız diye. Velhasılı kelam diyelim artık burada küre ısınıyormuş kutuplarda. Salınıyor otalığa karbondioksit kurtaracakmı bizi acaba otohibrit. Az geliyor bulunanlar hep daha çok istiyoruz ama hikayeye göre söylemesi en zor kelimeymiş "EUREKA"


Nasıl ama iyi dem vurdum değil mi :)


Parçadaki bütün isimler bir şekilde isimlerini dünyaya duyrmuşlar. İsimler buluşlarıyla alakalı yerlerde irdelenmişler gerekli isimleri arayarak ne bulduklarına ya da neden burada olduklarına bakabilirsiniz.

Misal anfetamin kullanan bir matematikçi var mesela kimdir o? 96 da öldü. Aynı şekilde 9 top çevirebilen bir akrobatta var ve o da matematikçi.

Bir gece ansızın yazdım :)

3 yorum:

okyanus dedi ki...

çok güzel ya ,çok beğendim ve gülmekden öldüm.

dipnot: senin bu postunu okumak sabır istiyo neden diye sorarsan;turuncu font gözleri yoruyor zaten beyaz background.sana tavsiyem beyazın olcaksa background un ,yazın siyah font olsun:)

bişe deil.

Kriptograf dedi ki...

backgroundlar ve fontların bu kadar Türkçe'ye yerleştiğinden haberdar değildim :)

Tabiki nasıl isterseniz :)

okyanus dedi ki...

ee sonuçta html ingilizce ben buraya türkçesini yazsam sen anlarsın ama belki başkası anlamayabilir:)
ee yorum da genelin anlaması için.o zamanda yazılım dilinden konuşmak gerekiyor:)