5 Ekim 2008

Atabet-ül Hakayık

Yattık kaktık,yattık kaktık yine burdayız. İnan bütün tatilim günlüğe bunuda yazsam nasıl olur diyerek geçti ama yine "lan kesin bunu yazacam" dediğim şeylerden pek çoğu aklımda değil. Hayatımın bir parçası oldun blok. r u hepi?

Yanımda sen varsın gönlümde huzur,
Sevebilirsen servetin budur,
hasreti tattırma bana ne oluuuur,
ben doğdum doğalı şimdi mutluyum,

doğum günün bana geldiğin gündür,
gönlümdeki özlem ateşi söndü,
ağlayan gözlerin seninle güldü,
ben doğdum doğalııı şimdi mutluyum...


Bunu sana bülent ersoy'un yorumuyla yolluyorum...


Sirke sineklerini savdıktan sonra asıl konumuza gelelim.
Otobüs terminallerinde destur demeden pisuvarlara ayakta işeyen adamların titremelerini görmek istemiyorum artık abi dedeniz babanneniz hiç size söylemedi mi ya destur de titremezsin :) çok komik görünüyor lan birde her yer ayna... :)

Asıl konunun destur demeden umumi tuvaletlere işeyen adamlar olması ne kadar mümkünse,sayısalda benim 4 ten fazla tutturmam o kadar mümkündür. Yıllar önce oynadığımda "ya bana çıkarsa büyük ikramiye nasıl alacam, ben daha 18 den küçüğüm babama versem o paranın hepsini alır bana harçlık verir ben en iyisi adam tutayım" derdim. Aradan yıllar geçti ben büyüdüm ve büyük ikramiyeyi "milli piyango idaresi"'nden alabilecek kadar hemde. Değişen tek şey "ya bana çıkarsa büyük ikramiye nasıl alacam,ben parayı kaptırabilirim babamla gitsek bana sadece ev,araba alır, ben en iyisi özel güvenlik tutayım" buydu.

Evet büyüdüm...
bayram için memlekete Salihli'ye gitmiştik fakat telefonumun şarz aletini evde unutmuştum.
Şarzı bitik(bitmeye yeltenen) telefonla 4 gün dayandım. akşam saat 6 gibi açıp 15 dk açık tutup 15 20 mesaj okuyup cevaplayıp tekrar kapatıyordum. eee başka akrabanda falan yok muydu aynı şarz cihazından şöyle bir diyalog kursaydınız
--dayı ya senin telefon nokya demi?
-evet dayıcım ne oldu?
--ya senin şarz giriş yuvarlak mı kare mi?
-valla dayım yuvarlaktı herhal bak birden sordum hatırlayamadım dur bakayım....yuvarlakmış evet
--tüh be benimki kare,..yengemde var mı telefon?
....


kurduk efendim ama nafile telefon zihni sinir procesi gibi bir şarz aletine sahip. çift girişli ve kulaklık takılıyken çalışmıyor. Yani girişleri aynı. Zihni sinirin proceleride öyledir ya katlanabilir laptop yapar kullanmak için "kullanım alanı" oluşturmak gerekir. Yani saçmadır :) oysa bir zamanlar bu telefon "Avrupa Yakası"'nın sponsoruydu.

Her neyse geçelim telefon falan boş muhabbet bunlar farkına varmışsınızdır. Size şeyden bahsetmek istiyorum eve şey. Şeyh işte ya. nee şeyh mi. Bismillaaaahh...

bu diyaloğu "İnşaat" filminden hatırlayan varsa kendisine bir sıkımlık kolgeyt vereceğim.
***********

ben:naber len deyuz?
yeğenim:iyim...
ben:oynama sandalyeyle abicim ayağına düşürürsün bak acır...
yeğenim:yaaaa
doğal ortam:taaaak...
yeğenim: ühühühühü hühühh hühü ühü hüü üh
ben:aaa bak koltuğun altına fare gitti git bak bakalım orda mı hala...
yeğenim: hani?

ağlamasından eser yok,acı nereye gitti bilmiyorum ama bazen böle aldatılasım geliyor ki sormayın anasını satayım. Biri bana ayağıma taş düşürdüğüm zaman "koltuğun altına kaçan fare"yi söylesin bende acımı unutup fareye yoğunlaşayım ne güzel bee...

"meb" kitaplara "alevilik" terimini sokmuş boka bulamış :) adamları cihat yaptırtıp mezheplerini yaydıklarını söylemiş. bir alevi arkadaşımın bana yıllar önce söylediği şu söz aklıma geldi "alevi olunmaz alevi doğulur" ama harbiden öyleydi alevi olmak için alevi anne ve babadan doğmak gerekiyor. biri alevi diğeri değil o aileden doğan çocuk ne olur diye o zamanlar biraz resesif karakter olduğum için soramamıştım.

integral bilen bir manav gördüm aklım şaştı. gözümün önünde armudun hacmini hesapladı ki şaşkınlığımı gizleyemeyerek o armudu yedim...


türev bile tır şöförü gördüm aklım şaştı. Gözümün önünde bir ....

buz devrini 2. kez seyretmek kadar güzel bir şey yoktur bu dünyada. animasyon filmlerinde ilk sırada şıreği 5. kez izlemek vardı bir zamanlar ama şu aralar animasyon filmlerinde ilk 5 yapmaya vaktim yok.

bu arada çok karaktersiz bir girişime el atacağım,beni o girdiğim sektörde tanıyıpta aaa portakal demeyi düşünenler olursa demesin tutsunlar kendilerini.

yok be +18 işine girmiyorum daha çok toplumun refah düzeyini artıracak bir girişim. bkz.fizik-|| optik:zarlarda girişim... benziyo benziyo...



yorumlarda bayram kutlama mesajları görüyorum saçma sapan yerlerde lutfen daha az dağınık yorum bırakalım sayın okur. sizinde bayramınız mübarek veya kutlu ya da hayırlı olsun(kimsenin canı çekmesin şimdi)...

favori bayram dadlınız ne lan sizin_?
baklava,
kadayıf,
şambali,
kalburbastı,
şekerpare,
burma,
profiterol(bunu bayram tatlısı diye satan pastane gördüm o integral bile manavun sokağında,o dükkana girip 15 dk tatlılara bakınıp 2 ytl(4 tane) lik limonata içtik ya oooh olsun)

Ali bize hadi bir eş sesli sözcük söyle
hmmm "pes"
nasıl oluyor bu?
1. anlamı "pes vallahi derken dediğimiz bezginlik bıkkınlık anlamına gelen pes"
2. anlamı ise pro evolution soccer öğretmenim...
eğer öğretmen zihincell'in bir zamanlar kardeşinin arkadaşlarını tabir ettiği cinsten "caddeboy" gibiyse kesinlikle Ali'ye dersten sonra "6 mı 7 mi" diye soracaktır... :)

bütün dünya buna inansa, bir inansa hayat bayram olsaaa...
insanlar el ele tutuşsa birlik olsa uzansak dallara...
bütün şarzlar şarj olsa,hayat bayram olurdu değil mi :)

**bloglara yazılanları okumaya çalışıyorm şu sıralar,vay anasını ne çok yazmışınız lan**

4 yorum:

Godsyndrome dedi ki...

Koca tatil boyunca bişeyler yazsa da gıcık gıcık yorumlar yapsam diye bekledim.Ama yapamıycam.Bu yazma şeklin(eskiler uslup der) çok güzel.Hoşgeldin.

http dedi ki...

ve sen buna bayram diyorsun öylemi... :))

Adsız dedi ki...

"biri alevi"'den başlayıp,
"türev bile tır şöförü gördüm aklım şaştı. Gözümün önünde bir ...." ile biten yazılara çok güldüm..

altın kemerim senin olsun al.. insaf yaa.. insanlar seni tanımalı, git biraz şov yap falan ne bilim, okut kendini, eğlendir milleti.. sevap bile kazanırsın.

Kriptograf dedi ki...

geleneksel yorum cevaplama yöntemini kullanarak civaplıycim

@godsyndrome: hocam inan gıcık yorumlar yapman veya hınzır hınzır hata araman bana daha fazla yararı oluyor,senin geçen yazıda yorum attığın "şundan şundan ve şundan bir konu çıkarttın" şeylerden sonra bu yazı daha az dağınık mı ne sanki :)

@kutup zencisi: ben bayram demedim ki :) kamuoyu tarafından öyle yorumlandı...

@artificial: tek amacım tanınıp,ün yapıp,paraya bulduğum alternatif isimlerden birini takıp,bir yat alıp yunan adalarına vizesiz ve pasaportsuz giriş yapmak :) hocam yolunu bulsam okutacam. Okuduğunu anlayan ve onun üzerinde düşünen adam lazım bana. Mesela bizim mahallenin duvarlarına www.kulturportakali.blogspot.com yazsam kimse girmez :) girse bile ne yazdığımı anlamazlar çünkü onlar, mesenelerinde "çılgıncandy90" "crayzigörl89" 18sweet18" tarzı adreslerden bolca bulunduranlar.
hoş bende de ölü ozanlar derneğindeki elemanların msn adresleri var ama işe yaramıyor :)