25 Haziran 2008

Rosalinda'nın Ev Hayatı

Rosalinda ablamız en son kapının dışında kalan anahtarı almış ve eve girmişti,eve girdiği gibi yüzüne sıcak sıcak rüzgar vurdu başındaki tokaları çıkarttı ve koltukların üstüne bıraktı.
Bir iki kat merdiven inmek o kadar yormuştu ki yaşlı hanımı adeta nefes nefese kalmıştı.Pencereleri kapattı klimanın kumandasını aradı aradı ama bulamadı.Bert yine oynarken kaybetmiş diye düşünerek ortalığı toplayayım bari belki bulurum diye düşündü.
Yastıkları yerden kaldırdı Hidayet abinin donlarını kapının üstünden aldı(adam askı ve dolap nedir bilmez) katladı ve makinaya attı.Titizlik hastalarına özenen Rosalinda aslında turp gibi birisidir.4 yaşında iken bir kızamık ve 2 sarılık geçirmesini saymazsak şuan maşallahı var diyebiliriz. 75 kg 1.75 boyunda hafif toplu gösteriyor ama siyah giyerek bunu kapatıyordu :)
Modayı da yakından takip eden bir ablamız ama kendisine yakın olan modadan haberdardı bu bahsettiğimiz moda Paris Milano ve benzerleri modalarından değil bu daha çok Holodya modasıydı.Belediye işsiz kadınlara ufak çapta bir mevla verip onların kendi tezgahlarını açmalarını istemiş ve bunun için teşvik çalışmaları yapmaktaydı.
Uyanık Holodya'lılardan bir kaçı kredi olarak aldığı parayı aynı vade ile bu belediyenin yaptığından hiç haberdar olmayan semtin ücra köşelerinde kalmış insanlara 2 katı faizle verirdi.

Rosalinda abla da almıştı bu kredilerden ama o daha nerede kullanacağına karar vermemişti 2 yıl sonra ödemesi gerekiyordu hepsini birden.Aldığı mevla da o kadar yuksek bir miktar değildi.
Ufak bir köfteci açarım ben köfte yaparım Bert servisi yapar bir de eleman alırız dükkanda servis yapar diye düşünüyordu.Hidayet abinin bu düşünceden haberi yoktu ama kredi aldığını biliyordu Rpsalinda ablanın.
Hidayet abi pek derin düşünmeyen bir insandı bu kadın kredi aldı aldı ama ne yapacak sorusunun derinliğine bile ulaşamamıştı ve bu soruyu hiç sormamıştı ne kendine ne de Rosalinda ablaya sadece Rosalinda ablanın kredi aldığını ve onu öle harcamak için kullanacağını düşünüp konuyu bir dah açılmamak üzere kaldırmıştı rafa.
Rosalinda abla da Hidayet abinin böyle bir düşüncesi olduğunu bilmiyordu,ama emindi ki ben köfteci açacam Hido dediği an Hidayet abi küplere binecek ne işin var senin kadın başında köftecilerde gibi saçma sapan ama onların örf gelenek görenek diye adlandırdığı fakat uzaktan yakından hiç bir alakası olmayan sözler söyleyecekti.
Rosalinda abla lise bitirmiş ya da bırakmış tam hatırlarda kalmasa da bunların olabileceğini görmüştü ve Hido'ya bunu söylemek için en uygun zamanın evlilik yıl dönümleri olduğuna karar vermişti,o gece giyinecek ya da giyinmeyecek artık planı neyse Hido'ya yanaşacak ve Hido mutluluktan uçarken yapıştıracak "Hido'm ben köfteci açacam Bert servis elemanı karşı apartmanda ki uzun ince çocuğu da garson alayım diyorum"Uzun ince çocuk yazarımız oluyor.
Cümlesini hazırlamış olaya odaklanmıştı 3 gün sonra evlilik yıldönümleriydi.

Hadi bakalım kolay gelsin...
Devam edecek.

Hiç yorum yok: