26 Haziran 2008

Euro 2008 Fasikülü


Avrupa'nın gelmiş geçmiş şüphesiz en ünlü organizasyonu.1920 lerden beri bu anı bekleyen İspanya'nın,tarihinde ilk kez buralara gelen Türkiye'nin adının fazlaca söylendiği bu turnuva gerçekten çok renkliydi.
88 yıllık serüveni daha da ileri taşıma isteyen İspanya yarın Rusya ile yapacağı yarı finale hazırlanıyor.
Türkiye Almanya karşılaşması futbol olarak Türkiye A milli takım oyununa bakıldığında 1 kaç gol yedirten hata dışında güzeldi.Alman A milli takımına bakıyorum onlarında ahım şahım bir oyunları yoktu açıkçası.
Türkiye,Çek Cumhuriyeti,Hırvatistan sürprizlerinden sonra burda da Panzerleri çok korkuttuğu kesin.Ama şu garip reklamda ki gibi Türko'lar harbiden Türko gibiydiler bu turnuvada sahaya baskı yaptılar Avrupaya baskı yaptılar futbollarıyla inançlarıyla.
Her neyse lafı fazla uzatmadan teknik bir kaç anektoda geçiyorum...

Fatih hoca Milli takımlar teknik trektörlüğünü bıraktı.Daha önceden de belirtildiği gibi ama fazla yaygara kopartılmayan bu haber turnuva sonuna kadar güya futbolculardan saklandı.Tabiki Fatih Terim de kendi geleceğini düşünmek zorunda bu kadar yıl bu ülkeye hizmet vermiş bir teknik adamı uğurlamak bize düştüğünü düşünerek Güle güle İmparatore diyorum...

Rüştü milli takım kaleciliğini bıraktı.
Turnuva öncesi son turnuvam diyen Rüştü'de takımı bıraktığını açıkladı.Yerini artık biraz da olsa tecrübe sahibi olmuş ve genç Volkan alacak.Rüştü'de hem Fenerbahçe'de ki başarılarından hemde Barcelona'da ki yedekliğinden dolayı alkışlanası bir kabiliyete sahip.Türkiye'nin yetiştirdiği en güzel kalecilerden biridir Rüştü.
Her kaleci gibi hataları olmuştur,ama onu milli takımla dünya kupasından iyi hatırlayacağız.
Arda Avrupa yolcusu.
Arda ya Juve den ve bir kaç takımdan daha teklif yağıyor.Juve Galatasaray'a 2 futbolcu ve 5 bin euro teklifinde bulunmuş,Gs ters çevirir gibi yapıp Trezegeut versen daha iyi olur demişti.Haberler yakında gazetelerde olacaktır.Juve'nın cevabı bekleniyor.
Çek Cumhuriyeti Türkiye karşılaşması son 48 yılın en iyi maçı seçildi.En lerin arasında iyi sıfatıyla Türkiye'nin bulunması Türk futbolunun geldiği noktadan dolayıdır.

İşte acısıyla tatlısıyla esmeriyle sarışınıyla kumralıyla bir Euro 2008 in daha neredeyse sonuna geldik.26/06/2008 tarihli Rusya,İspanya maçının ardından Final maçı oynanacak ki bana şampiyon Rusya olacak gibi geliyor.Latin halkınında gururlandığı kesin.
3. lük maçı olmayacak...

Hiç yorum yok: