23 Haziran 2008

Avrupanın Geniş Bant Ağı Amsterdam'da


Avrupa'da ilk Geniş Bant Ağı Amsterdam'da

Hollanda'nın yerel internet sağlayıcılarından Worldmax'ın Hollanda'lılara güzel haberleri ve bir o kadar da güzel hizmetleri var.Firma tarafından geçtiğimiz günlerde hizmete sokulan Wimax (geniş/hızlı kablosuz internet erişimi) ile şehrin neresinde olursanız olun hareket halindeyken bile internete erişiminizi sağlıyor.Şimdilik Amsterdam'da kullanılan Wimax,firma tarafından yapılan açıklamada hizmeti bütün Hollanda'lıların kullanacağı hale getireceklerini belirtti.
Wimax;dizüstü bilgisayarlar,cep telefonları ya da PDA gibi cihazlarda internet erişimi sağlayabiliyor.Avrupa'da bir ilk olduğu belirtilen bu sistemin Avrupa'nın diğer yerel hizmet sağlayıcıları tarafından sağlanması bekleniyor.

Firma yaptığı araştırmalarda tüm Hollanda'yı bu ağ ile sarmak için, cep telefonlarının baz istasyonları gibi milyonlarca dolar değerinde 3 bin dağıtım istasyonu gerekiyor.

Fiyatlar Uygun
Amsterdamlılar, 1Mbps/128kbps’lik (download/upload) sınırsız kablosuz geniş bant internet erişimi için aylık yaklaşık 60 YTL ödeyecekler.

Hiç yorum yok: