23 Haziran 2008

Almanlar(3. bölüm)

Alman kızımız Olga kıyafetlerini nasıl yaparım da Güldane ablaya gösteririm in cevabını ararken,Davut abi ve Kılayvırt tavla oynamaya başlamıştır.Kılayvırt zar zor hatırlamaktadır tavlayı en son tavlasını ,sokak çocukları koruma ve kollama derneğinde başkan yardımcılığı yaparken bir sokak çocuğu ile oynamış ve 2 mars bir oyunla kaybetmişti.
Bu hezimetten kimseye bahsetmeyen Kılayvırt şansına güveniyordu ama ilk 4 oyun Davut abideydi bile.1 mars 2 oyunla 4 oyun almanın gururunu yaşayan Davut bey kendinden emin son elin ilk zarlarını tavla tahtasına attı şansı yine yaver gitti ve beklediği gibi gelen zarlar Kılayvırt'ı daha da zora soktu.Kılayvırt oyunu kaybedeceğini anlayınca oyunu bozmaya yeltendi ama durumun farkında olan Davut abi buna izin vermeden Kılayvırt'ın suretine "lan adam gibi oyna yediririm o zarları sana ha" dercesine baktı baktı ve baktı,sonra zarını attı ve son hamlesini yaptı Kılayvırt 2. kez oynadığı tavlasınıda hiç oyun alamadan kaybetmişti.Hezimet üstüne hezimet yaşayan Kılayvırt bir an "neden yaşıyoruz? hayatın anlamı nedir?" giri felsefi sorulara cevap aradı ama bir cevap bulamayınca bıraktı döndü camdan dışarı baktı ve yine işgüzar yazarımızı pencereden kendisine bakarken gördü.
Döndü ve Davut'a "abi bu velet neden buraya bakıyor"dedi.Davut abi ise "hangi velet"demekle yetindi ama hiç bir hareket yapmadı oturduğu koltuktan kalkmadı bile.
Bu arada yazar Kılayvırt'a dil çıkarttı ve penceresinin perdesini kapattı...

Rosalinda abla alt kattaki misafirleri çok merak ediyordu bir an önce Güldane ablaya gitmenin yollarını aramaya başladı...
Kaptı bir fincan ve koşturarak indi aşağı zile bastı ama kapıyı kimse açmamıştı tekrar bastı hala açan yok tam Güldane'den nefret edecekti ki bir anda hatırladı Güldane ablaların zilleri bozuktu bu tongaya hiç düşmeyen Rosalinda abla ilk defa anın heyecanından zile basmış ve can dostu Güldane'nın günahını almıştı.
Kendinden utanan Rosalinda giydiği kırmızı uzun eteğine bakarak kendimden utanmalıyım dedi ve arkasını dönerek 1 kat yukarı yani evine çıktı.
Kapıya yanaştı ve sırtını yasladı bununla nasıl baş edilirin yollarını arayan Rosalinda neyse eve gireyim sonra çaresine bakarım dedi,elini cebine attı kapıya daha fazla yanaştı ama fark etti ki anahtar kapının arkasında kalmıştı.
Rosalinda abla kapının arkasında ki anahtarı aldı ve kapıyı açtı çünkü anahtar kapının dışarı bakan kısmında kalmıştı,içerisi evin içi olduğuna göre bu söylemde bir yanlışlık görmeyen yazar yaklaşık 39 derece olan yazma ortamından uzaklaşmak için devamını yazmadığı ve burda kestiği 3. bölümün çok farklı olaylara gebe olduğunu okuyucularına belirtmek ister...

Diğer bölümde görüşmek üzere dedikten sonra yazıyı gönder butonuna basan yazar...

Hiç yorum yok: