7 Mart 2008

Pionerr Üretimi Durdurdu!


Japon elektronik şirketi Pioneer, plazma paneli üretimini durduruyor.

Pioneer'dan yapılan açıklamada, şirketin, hedeflenen satışlarda maliyetli plazma paneli rekabetini sürdürmenin zor olacağına karar verdiği belirtildi.

Şirketin, flat panel televizyonlarda (profilli düz ekran) kullanılan plazma panellerini başka bir şirketten tedarik etmeyi düşündüğü ifade edilen açıklamada, bunun için Panasonic firmasına da ürün sağlayan rakibi "Matsushita Electric Industrial" şirketiyle görüştüğü kaydedildi.

Teknoloji geliştiren şirketlerin başında gelen, ancak rekabette Matsushita ve Güney Kore'den Samsung ile LG elektronik firmalarının gerisine düşen Piooner'ın, plazma panel üretimini durdurması kararı, yararı olmayan elektronik faaliyetlerinden vazgeçme çabası olarak görülüyor.

Pioneer'ın kararı, Japonya'daki flat panel faaliyetlerindeki son sarsıntı olarak değerlendiriliyor.

Geçen ay Sony ve Sharp'ın birlikte hareket edeceği, likid kristal ekran (LCD) üretmek için Sony'nin Sharp'ın fabrikasına yatırım yapacağı belirtilmişti.

Sony firması da LCD panelleri Samsung'dan alıyor.
Gelişmekte olan LCD tv ve panel teknolojilerinde gerçekten güzel gelişmeler bizleri bekliyor.Hoş bir plazma veya LCD tv&panel e 4 bin küsur ytl veripte alabilecek insanımız çok az ama,görevimiz haberdar etmek.
Her bildiğimiz bir işimize yarayacaktır...

Hiç yorum yok: