21 Mart 2008

Engellenen Youtube'a HD Video

İsminden artık engellenen youtube diye bahsetmek daha doğru geliyor.Yağtığı işten çok bu olayla gündeme gelen sitenin ne kadar gerekli olduğu konusunda şüpheleri hala taşımaktayım.Youtube, kullanıcıların izlemek istediği videoyu artık isterlerse daha yüksek kalitede seyredebileceklerini duyurdu.

Şu an sitede bulunan videolardan bazıları bu şekilde yüksek kalitede izlenebildiği gibi daha ileri de daha fazla video içeriğinin bu özelliğin kullanımına uygun hale geleceği belirtildi.

Sitedeki yüksek kaliteyi destekleyen videoları izleyebilmek için öncelikle YouTube'a üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş yaptıktan sonra mönülerde yer alan "Account" başlığının altında yer alan "Video Playback Quality"yi tıklıyorsunuz ve daha sonra YouTube videolarını nasıl izlemek istediğinizi seçmeniz gerekiyor.

Bunun için YouTube üç seçenek sunuyor. İnternet bağlantı hızınıza göre bunlardan birini seçiyorsunuz. Eğer yavaş bir bağlantınız varsa "Never play higher-quality video if you have a slow connection"u seçiyorsunuz.

Bağlantınız hızlıysa, "Always play higher-quality video when it's available"ı tercih ediyorsunuz. "Choosing video quailty dynamically based on the current internet connection"u tercih ederseniz seçimi o anki bağlantınıza göre YouTube'a bırakmış oluyorsunuz.

Seçiminizi yaptıktan sonra tercihinize göre videoları izliyorsunuz. Tabii bunun için bu kadar uğraşmaya gerek yok. Dilerseniz hiç bu işlemleri yapmadan YouTube'un video çalarının sağ alt köşesinde yer alan yüksek kalitede izle linkini tıklamanız da yeterli olacaktır.

Çözünürlüğü yüksek görüntülerin yüklenmesi çok daha uzun süreler alacağından yavaş bir bağlantınız varsa bu özelliğini size çok faydası olmayacağını da unutmayın.

Hiç yorum yok: