12 Şubat 2008

İyinet Webmaster Seo Yarışması 2008

Gerçekten güzel bir etkinlik.SDN nin de sponsor olduğu yarışmada 1. ye 3000$ ödül veriliyor.Tek yapmak gereken ise belirtilen arama metnini google aramalarında ilk sırada göstermek.İnternet sayfanız google aramalarında bu metni ilk sayfada 1. sırada gösterince 3 aylık periyotlarla puan alıyorsunuz.
Seo gerçekten internet sayfaları için vazgeçilmez bir yöntem.
**Seo kısaca!
1 ) Nitelikli ve limitsiz ziyaretçi kazandırır. Ziyaretçiler ağarlıklı olarak arama sonuçları ile geldikleri için o malı veya hizmeti gerçekten talep eden kişilerden oluşur. İyileştirmesi yapılan sitenin iş alanına göre günde yüzlerce - binlerce - on binlerce ziyaretçi kazanılabilir.
2 ) Firmanıza prestij kazandırır. Genel kanaat, arama motorlarında ön sıralarda olan firmaların iş hacimlerinin yüksek olduğu ve o işin uzmanı oldukları yönündedir.
3 ) Firmanızı geliştirir. Dünya bilgiye dayalı ekonomik bir düzen yolunda ilerliyor. İşletmelerin kârlılıkları ve rekabet güçleri bilgi teknolojilerini ne kadar kullandıkları ile doğru orantılı olarak değişiyor
4 ) İş alanınızdaki gelişmelerden ilk sizin haberiniz olur. Sektörünüze üretim yapan yapan yerli ve yabancı kişi veya firmalar doğal olarak öncelikle ilk sayfada ki firmalar ile görüşürler ve tekliflerini ilk olarak onlara sunarlar.
5 ) İyi bir reklam olanağı sağlar. Arama Motorlarının ön sıralarında olan firmaların web siteleri daha fazla tıklanır. Firmanız daha bilinir hale gelir markalaşmak için iyi bir adımdır.
6 ) Adınızı Google'da yazdınız ve bir forumda veya gazetede hakkınızda yazılmış prestijinizi zedeleyecek bir yazı ile karşılaştınız iyi bir seo bu gibi durumlarda yardımcınız olacaktır.
7 ) Seo, arama motoru sıralamasından ibaret değildir. Tutulan istatistikler ile arama / ürün verimlilikleri, müşteri tercih ve eğilimleri hakkında güvenilir bilgi edinmenizi sağlar. Uzun vade planlama için veri tabanı oluşturur.

Hiç yorum yok: