21 Ocak 2008

Mp3 Caiz midir?

İnternetten MP3 indirenlere gözaltı

İnternetten şarkı indirme dönemi sona erdi!. Emniyet ilk kez internetten müzik indirenlerin IP'sini tespit ettiği 112 kişiyi gözaltına alındı..

Soruşturma, MÜ-YAP’ın (Bağlantılı Hak Sahibi Fonogram Yapımcıları Meslek Birliği), telif hakkına sahip olduğu müzik parçalarının internet üzerinde dağıtımının yapıldığını söyleyerek şikayetçi olması üzerine açıldı.

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan soruşturmada, internet kullanıcılarının “LimeWire” isimli programı kullanarak korsan müzik indirdikleri ve yine bu parçaları başkalarının alabilmeleri için kullanıma açtıkları tespit edildi.

Polis tarafından IP numaralarından önce bağlantı için kullandıkları telefon numaraları daha sonra da adresleri belirlenen korsan müzik dinleyen 112 kişi, gözaltına alındı.

Savcılık kararı ile bu kişilerin bilgisayarlarına incelenmek üzere el kondu. İfadeleri alınan korsan müzik dinleyicilerinin yaptıklarının suç olduğunu bilmediklerini söyledikleri belirtildi. Bilgisayarında korsan müzik parçaları bulunan A.K. (27) ifadesinde, “Birkaç kez sitelerden şarkı indirmiştim. Ancak bunların kullanıma açıldığından ve başkalarının bilgisayarıma girmesine izin verdiğimden haberim yoktu” dedi.

Anlamadığım bir konu var bu sanatçılar kendi reklamlarının yapılmasını neden istemiyorlar sanki internetten indiren adam gidip kaset alamayacak.İnternete sahip olan ve suan kaset almadan butun muzıklere erişebilen adam internete sahip olmadan öncede gidip parası ile kaset almıyordu arkadaşından kopyalıyordu vs. bunu anlayamayan ya da laf çıksın diye konuşan sanatçıları anlamak gerçekten zor.Bu mp3 denen meret çıkmasa idi biraz zor çıkışa geçerdi bu müzik piyasası.Mp3 geldi millet müzik dinler oldu 1 yılda 60 70 şarkıcı çıkıyor bunun nedeni kaset satmaması olabilir mi.Satmasa bu kadar yeni adam çıkıpta kaset çıkartmazdı ama neyse talim terbiyelere takılmayayım... :)

Hiç yorum yok: