22 Aralık 2007

Yemekten sonra yeee

Bir ufaklık bayramda verilen çikolatayı ağzına atıyordu tam annesi ona yemekten sonra yersin dedi.Emin olduğum için söylüyorum yemekten yeni kalkmışlardı ve bir daha ki öğüne yaklaşık 4 saat vardı.Ama annenin ağzı alışmış tatlı,cips,çikolata vb abur'cubur diye tabir edilen yiyeceklere yeneceği zaman yemekten sonra cümlesini çıkartıyor hemen ağzından...
Şimdi benim bu anneye bir kaç sorum olacak.
Acaba bu alışkanlığı hep yemekten önce babaların bakkala gidip ekmek aldığı ve gelirkende çocuklara abur'cubur aldığı zaman çocuk eline aldığında yeme yemekten sonra yersinden mi geliyor acaba.
2. sorum ise babaya,be blder sen neden oturuyorsun bütün gün de taa yemek vaktinden 15 dk önce ekmek almaya gidiyorsun yetmezmiş gibi birde gittiğinde elin boş gelmiyorsun. :)
3.sorum anneye,sayın anne neden çocuğuna ne zaman yemek yeneceği hakkında fikri olmayan çocuğuna! yemekten sonra yersin gibi bir ikazda bulunuyorsun çocuk zaten fotosentez aşamasında sen böyle tutarsız cümleler kurarsan çocuk inat yapar mutlaka yer o abur'cuburu :)

Mehmeeet bak bu benim babam oh senin baban yok baaaaaak benim babam
Mehmet ağlar
Sen sesli bir şekilde saçmalarsın bak bak nasılda kıskanıyor (ya sen gerzeksin ya da çocuk seninle dalga geçiyor hem baban bu senin deyip çocuğu ağlatana kadar uğraşıyorsun sonrada aa kıskandı diyorsun...)

Ayşe anneni mi daha çok seviyorsun babanı mı?(beklenen cevap annemi ve babami mantıklı cümle beklemeyeceksiniz annemi der aa bak babasını sevmiyormuş dersiniz ve babamı dediği an sizi ter basabilir...)
Cevap:Ayşe'nin kafa babaannesinin aldığı kırmızı ayakkabılarda ve cevabı yapıştırır baba öksürük tutar salon Ayşe'nin babasını daha çok sevdiği yanılgısına kapılacakken annecim benim der ve babaannesinin boynuna sarılır...

Mutlus On

Çam ağaçlarının tepelerine yuva yapan penguenler sizlere selam söylediler...

Hiç yorum yok: