4 Kasım 2007

Doğayı Sevmek?

Herkes mutlaka bir kaç kez de olsa temiz hava koklamıştır.(bu ne şimdi diyenlere temiz hava koklamadıklarını söylemek isterim)
Temiz hava koklamak çok farklıdır.Çünkü temiz hava koklarken başka birşey yapılmaz çünkü herşey gereksiz kalır yanında.Konuşmak boşunadır.Sadece kirletmektir havayı fazladan.

Kavak ağaçlarının sıralandığı bir toprak yoldan geçerken arkanızdan esen hafif bir rüzgar kavak yapraklarını yola düşürür ve sizde onları seyredersiniz işte mutluluk veren bir tablo.
Herşeyin doğal olduğu ortamlarda tabiki doğal yaşamda olacaktır.Yani hayvanlar.E hali ile onların dışkıları veya diğer olguları.Ortam o kadar doğal olacaktır ki size taze tezek koklamak bile zevk verecektir çünkü o pislik değil sadece hayvanın midesinin eritemediği bir artık oalrak gözükecektir.Cidden asıl sloganım olan "Sen Nereden Bakıyorsun" u burdada vurgulamak isterim.
O dışkıya ne gözle baktığınız önemlidir.Sizi mutlu eder eğer güzel bakabilirseniz.Tiksinmekte doğaldır yanlış değildir fakat iyi hissetmek istiyorsanız iyi bakmalısınız.

Sessizlik vardır doğanın içinde.Kuş sesleri oluşturur sessizliği.Dallar sallandıkça oluşur sessizlik.
Oturun bir tahta sandalyeye ve kafanızı yukarı kaldırın bulutlar gözükecektir mutlaka o uzun kavak ağaçları arasından.Her zaman mavidir,kar yağarken,yağmur yağarken veya yağması mümkün herşey birden aynı anda yağarken.
Hep huzur vericidir o gökyüzü.Aslında gökyüzü aynıdır fakat bakan insanlar farklı baktıkları için rengi değişmiştir.Etki tepkiden dolayı kötü bir gökyüzü bekleyerek bakarsanız oda kötü gözükür sizlere.
Bakmayı bilmek gerekir eğer mutlu olmak istiyorsak.Polyanna değiliz tabiki,ama abartmadan biraz polyanna olmada yarar var.

2 günlük hafta sonu tatilimden izlenimleri okudunuz.Manisa'nın bir ilçesi Salihli'nin Yenipazar köyünden ufak kareleri yazdım.Fotoğraflamak istemedim özenmeyin oralara diye çünkü sizin Yenipazar'ınız da vardır mutlaka.(Köy tavuğunu mutlaka yerinde görün ve yiyin.İlk ziyaretim değildir sadece uzun süredir farkında olduğum bir gerçektir bu)

Hiç yorum yok: