10 Ekim 2007

Yeni alan adımız .asia


İnternette yeni alan adı satışına başlandı!
Asya ülkelerinin internet sayfalarına yönelik yeni bir adres uzantısı satılmaya başlandı.
".asia" adı bugünden sonra satışta.

Asya ve Okyanusya ülkelerin temsilcilerini bünyesinde barındıran DotAsia şirketi ".asia" alan adının resmi dağıtıcısı ve tanıtıcısı olarak uluslar arası markalar veya kamu kuruluşlarının korunması için yapılan önceki alan adlarının verilmesindeki riskli bir yöntem olan "ilk gelen ilk alır" uygulamasını yapmayacak.

Avustralya’dan Ortadoğu’ya kadar bütün markalar ile hükümetler ve kamu kuruluşları ".asia" nın Mart 2008’den önce kayıtlarını yaptırabilecekler.09 Ekim 2007 tarihinde başlayan kayıt işlemleri Mart 2008 e kadar sürecek. Mart 2008 den sonra ise herkese satışına izin verilecek. DotAsia şirketi sorumlusu tarafından Asya pazarı için gerçekçi bir katılım olacağı söylendi.

DotAsia şirketi kısa adı Icaan olan uluslar arası internet alan adları ve adresi yönetim kuruluşu ile yaptığı anlaşma ile ".asia" alan adı verilmesinde bir haksızlık veya bir anlaşmazlığı önlemek amacı ile talepleri açık arttırma usulü ile değerlendirmeye alacak.

Gelen yeni alan adı ile birlikte ".eu" nun satışından sonra olduğu gibi ".asia" uzantılı Asya siteleri 10 dolardan yüzlerce dolara kadar yükselebilecek.

Hiç yorum yok: