17 Ocak 2009

Külhanbeyi ve Kahve

Şöyle ki;
Kahvenin bir dönem ki bu dönem 4. murat dönemi olur yasaklandığını ve insanların içip içmediğinin kontrol edilmesi içinse bacaların koklandığını bilirmiydiniz? Ya da koklanma ihtimali aklınıza geldi mi? Çünkü eskiden kahve piştimi her yere kokusu yayılır şimdiki gibi ketılda su ısıtılmazmış. Odun ateşinde dakikalarca pişen ve sürülen (4,5 kez ki bunada okkalı kahve denir) kahve e bırakalımda bacadan koku salsın :)

Külhanbeyi'nin anlamı; eskiden hamamlarda ocağın başında duran su ve ortamı ısıtmak için yakılan odunun külünü bir yere toplayan yeri geldiğinde yanında yatan yeri geldiğinde oturan ve yüzü kapkara olan bir adam düşünün sonra bu adam kalksın traşını olsun esansını sürsün yumurta topukları taksın çıksın ceket omuzda gezsin. Biz bu külhanbeyinin sadece bu kısmını alıp yapıştırmışız anlamı oysa külhanbeyleri fakirdirler ve şuanki külhanbeyleri gibi ağa değildirler. Bu hamamlarada "külhan" dendiğinde olurmuş.


Aspa Ragas

Durdukları yerde duramayan ve devamlı Norveç'li balıkçıların işlemekten çirkinleşen ellerine krem üreten bir marka bu seferde geldi anneannemin ellerine baktı fakat "anaydentifayıt crying object" dedi. tanımlanamayan ağlayan nesne denmesinin nedeni anneannemin 2 avuçiçi bir araya gelince ağlayan bir kadın resmi oluşuyor kırışıklıklar resmen orda tablo yapmışlar yani. Öyle böyle değil. Yediniz mi

Ttnet müşteri hizmetlerinin insanın stresini alan bir servis olarak görev yaptığı son yapılan soruşturmada yalanlandı. Oysa gün içinde stres atmak isteyen "ttnet adsl abonesi" kardeşlerimiz malum numarayı arayarak içlerini boşaltıyorlardı bunun sonucunda savcılık açtığı soruşturmada sonunda böyle olmaz ttnet git bir bildiri yayınla dedi."noluyor lan" başlıklı bir bildiri yayınladı. Bildirinin pek bir şey bildirmeyip müşteri kalitesi zırtı pırtı için kayıt altına alınan konuşmalara cevap verir nitelikte olması kimsenin gözünden kaçmadı.


Terete3 e Alaska'dan bağlanan Kriptograf ortalığı yine karıştırdı. Günlerdir gündemde gazze savaşı ile kapışan dandanakan örgütü hakkında şoke edici açıklamalarda bulunacak gibi yapıpta kocaman "elektrik faturasından pay alan tek televizyon kanalı"yla dalga geçtiği için bol bol küfüre mahkum edildi. Arkasından sövenlere şöyle(benim için ne düşünüyorsanız allah size 10 katını versin hatta durun 1 dk ben mit ajanıyım yerim hepinizi bu kafamdakide peruk) seslenen kriptograf konuşmasının sonunu getiremeden indirildi.


Hadise'nin köyüne röportaj yapmaya giden Asparagas haber ajansı eli boş döndü. Köyde ne Hadise'yi tanıyan vardı ne de Erovizyon şarkısından haberi olan. Kolundan tutulup çevrilen bir amcaya yöneltilen soru şöyleydi. "Merhaba amcacım Hadise'yi bilirmisin hani erovizyon şarkıcımız bu sene bizi moskova'da temsil edecek ve düm tek tek diyecek olan güzel kızımız?"
amcanın cevabı ise içler acısıydı.
"tanımıyorum ve erovizyon mu ne haltsa geçen sene oy attık burda telefon hatları kesik olduğu için gitmedi oysa bizim oyumuz İtalya'nındı bence İtalya geçen sene süperdi ben şarkısını çok beğendim. Televotingin allah bin belasını versin. Özür diliyorum aslanım biraz kaba oldu ama zaten kaldırmışlar artık. Jüri oturtmuşlar oraya onlar oylayacakmış öyle bir söylenti var doğru mu?"

amcanın Hadise'den habersiz olupta erovizyon hakkında muhabirimizden daha fazla bilgiye sahip olması Asparagas haber ajansı (AHA) olarak bizi derinden yaraladı.

AHA bugünlük bu kadar demeden önce Obama'nın başkanlık kutlamalarına kamerayı çeviriyor.
Evet Gülgün Obama ve arkadaşları zaferi nasıl kutluyorlar? Bize oradaki durumu bildirirmisin?

Sayın Gırca burada herkes bir şaşkınlık içinde. Çünkü ne biyons var ne u2 ortalıkta bir b.k yok afedersin sahnede amatör bir rak grubu var "dalgalandımda duruldum" diyor ama ses sistemleri zayıf olduğundan ses yayın yaptığımz yere kadar bile gelmiyor şuan bağırıyorum çünkü ben böyle konserlerde hep bağırarak haber sunmaya alıştım ezberimi bozdular şerefsizim...

Gülgün'ün muhteşem anlatımıyla Obama ve Zaferdaşları saat 03:32 den sonra tekrar yayınıyla Aspragas Tv de karşınızda olacak isterseniz izleyin çok farketmez bizim için...



Bu arada 03:32 deyip geçmeyin o saatte güzel programlar olabiliyor "bazen".
misal o programların birinden edindiğim bilgiler hoş internette de aynıları var ama birinin diliyle anlatması daha güzeldi.
En baştaki 2 paragrafı okuyun.:

Hiç yorum yok: