4 Nisan 2008

İmha İçin Makina

Alman HSM firması tarafından geliştirilenve bilgisayar sabit diskinde yer alan bilgileri ''tamamen'' silen ''Dijital İmha Makinesi - Digital Shredder'' Türkiye'de 15-16 bin euro fiyattan pazara sunuldu.

HSM Üst Yöneticisi (CEO) Dietmar Dengler, HSM'nin gizlilik içeren belgelere yönelik evrak imha makineleri ürettiğini, ayrıca çevre teknolojisi bölümünde de geri dönüştürülebilme potansiyeli olan herhangi bir ürünün balyalamasını yaptıklarını anlattı.

Bilgilerin sabit disklerde de depolandığını, kendi konseptlerine uygun olarak dijital ortamdaki bilgilerin güvenli bir şekilde imhası üzerine çalıştıklarını belirten Dengler, şunları kaydetti:

"Bugün sabit diskleri imha etmek için çeşitli yazılımlar kullanılıyor. Fakat bu yazılımlar gerekli teknoloji ve yatırım yapıldığı zaman geri çağrılabilmekte.

Bizim ürünümüz kesinlikle bugünkü teknolojiyle geri dönüştürülemeyecek şekilde disk üzerindeki bilgileri yok ediyor. Geliştirdiğimiz makine bunu da çeşitli yazılım kombinasyonları ve kendine has olan algoritmasıyla sağlıyor.

Biz de bilgiyi güvenli şekildeimha etme pozisyonumuzu tescil etmiş oluyoruz. Bilgiler silindikten sonra formatlanan hard disk yeniden kullanılabiliyor."

Ürünün geliştirilmesinde ABD'li ortaklarıyla çalıştıklarını, hedef kitlerinin ise büyük firmalar ve devlet kurumları olduğunu belirten Dengler, ürünün Türkiye'deki satış fiyatının ise 15-16 bin euro dolaylarında olacağını bildirdi.

Hiç yorum yok: