9 Mart 2008

Normal Hücreden Sperm Eldesi!


Çocuğu olmayan çiftlerin yapay spermle çocuk sahibi olmalarına olanak tanıyacak araştırmaların üzerindeki yasağı kaldıracak tasarının Avam Kamarası'na getirilmesi yolundaki hazırlık, İngiltere'de tartışmalara yol açtı.

Çocuk sahibi olmak isteyen erkekten alınan embriyonik hücrenin laboratuvar koşullarında sperme dönüşümünü sağlayacak tekniğe karşı çıkan çevrelerin bu durumu "insanın kendisini Tanrı'nın yerine koymaya kalkışması" olarak gördüğü belirtiliyor.İngiliz halkını bu Türk vatandaşlarını aratmayacak görüşlerinden dolayı kutluyorum.

Yöntemi savunanlar ise kanser tedavisi yüzünden kısır kalan erkeklere baba olma şansı tanıyacak bu tekniğin üzerindeki araştırmaları yasaklayan yasanın kaldırılması ve yöntemin mutlaka uygulanması gerektiğini savunuyor.Devletin işinin zor olduğu kanısına vardım burda.Yukarı tükürse kısırlar aşağı tükürse galeyana geldi gelecek muhafazakar halk.

Hükümetin, bu konudaki araştırmaları yasaklayan yasayı kaldırmayı da öngören İnsan Üremesi ve Kısırlık Tedavisi yasa tasarısını çok yakında Avam Kamarası'na sunması bekleniyor.

Laboratuvar deneylerinde yöntemin farelerde başarıyla uygulandığı, farenin bu yolla 7 yavru dünyaya getirdiği, ancak yavruların doğumun ardından yaşatılamadığı bildirildi.

Uzmanlar, aynı yöntemin insanda başarıyla uygulanabilmesinin 10 yıl alacağına inandıklarını, bu konudaki araştırmaların üzerindeki yasağın kaldırılmasıyla çalışmaların hız kazanacağını ifade etti.

Hiç yorum yok: