3 Mart 2008

Google dan 23 Nisan Logo Yarışması

Google 23 Nisan'da,''www.google.com.tr'' adresinde yayınlanacak logoyu belirlemek üzere Türkiye genelinde yarışma başlattı.

Google'dan yapılan yazılı açıklamada, www.google.com.tr/logoyapsana
adresinde başlatılan, "Google logo yapsana" adlı yarışmada, Google yetkililerinden oluşan jürinin oyları ile birinci seçilecek logonun, 23 Nisan günü Google Türkiye ana sayfasında Google logosu yerine kullanılacağı belirtildi.

Açıklamada, herhangi bir yaş sınırlaması olmayan ve 23 Nisan'a özel logo tasarlamak isteyen herkese açık olan yarışmaya katılmak için tasarımların internet ortamında 31 Mart 2008'e kadar gönderilmesi gerektiği kaydedildi.

Yarışmada birinci olarak belirlenen logonun yaratıcısının, Apple iMac bilgisayarın da sahibi olacağı, dereceye giren ilk 10 kişiye Google Lavalambası, başarı gösteren 30 kişiye de katılım sertifikası verileceği ifade edildi.

Google Türkiye Pazarlama Direktörü Mustafa İçil, yarışma ile her yaştan katılımcıya logo tasarımları ile bu özel günün ruhunu paylaşma fırsatı sunduklarını vurguladı.

İçil, "Yarışmada birinci seçilecek logoyu Türkiye ana sayfasında yer verme sebeplerimizden biri, Türk internet kullanıcılarının Google'ın özel logolarına gösterdikleri inanılmaz ve sürekli ilgidir. 23 Nisan logosu, Google'ın Türkiye pazarına verdiği önemin ve bağlılığının bir göstergesidir ve birinci seçilecek tasarım umarım tüm kullanıcılarımızın beğenisini kazanır" diye konuştu.

Google geçen yıl ilk defa 23 Nisan'da, Türkiye için özel bir logo yayınlayarak, Google Türkiye ana sayfası logosunun yerine, Türk çocuklarının 23 Nisan'ını ve Ulusal Egemenlik bayramını kutlayan özel tasarımlı bir logo kullanmıştı.

Yaratıcı insanlarımızın google logo tasarımında kendilerini göstermelerini bekliyoruz...

Hiç yorum yok: