11 Şubat 2008

Bilimin Biraz Yoldan Saptığı Buluşlar

1) Hızlı yemek yiyenler değil de karşılarındakiler bu olaydan çok rahatsız olur. Ev arkadaşınız ya da sevgiliniz hızlı yemek yiyorsa bu cihazdan hediye edebilirsiniz. Nicole Dubus ve Springfield Susan’ın buluşunda çataldaki elektronik cihaz belli zamandan önce ağıza götürülürse alarm çalmasını sağlıyor.
2)Çok sıra beklenen bir ülkedeyseniz üzülmeyin pantolun alt tarafına monte edilen bu cihaz ile kuyrukta beklerken açıp oturabileceğiniz bin sandalye sizinle birlikte gezebiliyor. Buluş İngiliz mucit Michael Bayley’e ait.
3)Kartal’la Giden Balon Tarih: 1887 Bu iş için öncelikle bir kartal yakalamanız gerekiyor. Sonra kartalı balonun önündeki özel alana koyuyorsunuz ve kartal uçtukça balon da gitmeye başlıyor. Taş devri adlı çizgi filmden yolunmuş gibi gelen bir buluşa benziyor.
4)Ölen Sevgiliyi Saklama Cihazı, Tarih: 1903 Çok sevdiğiniz biri öldüğünde hava geçirmez bu özel cihazda onu saklayabiliyorsunuz. Cama dışardan bakınca içinde yaşam varmış gibi görünüyor. Çok uçuk ve gerçeklik dışı bir cihaz.
5)Romantizmi soğukta da yaşamak isteyen sevgililer için düşünülmüş. Terry King bu icadıyla sevgililer tarafından hatırlanmayı amaçlamış. Soğukta el ele tutuşmak artık mümkün.
6) Belmont kentinden Moira ve Frank Figone çeneye takılan bir cihaz yardımıyla salatalık gibi ses çıkartan şeyler yerken ağızdan ses çıkmasını önlemişler. İngiliz patent ofisi de bu icadı kabul etmiş. Cihazın kötü yanı ağızdan ses çıkmasını tamamen önlemesi. O nedenle cihaza bir mikrofon takılması öneriliyor.
7)20. yüzyılın mucitlerini en çok meşgul eden konulardan biri de kadınların südyen sorunu olmuştur. Son olarak içi su dolu südyen geliştirilmişse de uygulama ve pazarlama şansı sınırlı kalmıştır.

7 Tane sapmış icat yeter sanırım.

Hiç yorum yok: