26 Ocak 2008

Matematik

Bilinmeyenlerin üretildiği sonra bunları çözememenin kendi kendisini tutarsızlaştırdığı bir olgudur matematik.Tutarsız mıdır?Asla fakat bunu kavrayabilmek için gerçekten tamamen anlamak gerekiyor matematiği,sayılar değildir matematik sayılar sadece bir dildir matematik mandığını anlamada.Matematik soyuttur sadece anlaşılır somutlaştırılamamıştır ki çıkış amacı bu değildir.X bilinmeyenlerinin Y yi vermesi kimine göre karmaşık kimine göre ise bulmaca veya çerez gibi çözdükçe devam isteyen şeyler.Eylemsizlik kanunu gibi.Çözmeye başlamamışsan başlamazsın başlamışsan devam edersin.

Sayıların sonsuz olarak ifadesi de kimilerine göre çok mantıksız gelmektedir fakat ifade kabiliyetleri veya neden mantıksız geldiğini kendisine bile açıklayamadığı için sessiz kalmaktadırlar.Oysa sonsuzluk dünya üzerinde ki en mantıklı şeydir.Sonsuz sonunun bilinmediği mi yoksa sonunun olmadığı şey midir?.Sonu yoksa sonu bilinmiyor demektir o zaman her sonu bilinmeyen sonsuz değil ama her sonu olmayanın sonu bilinmiyor demektir.Yani bilmek alt kümesidir varlığın.Biliyorsanız kesinlikle sonludur.Bilmiyorsanız sonsuzdur.Bir şey var olmadan onun hakkında bilgi sahibi olamazsınız.Önce var olacaktır yani sonsuzluk sonlanacaktır sonra bu sonsuzluk hakkında bilgi sahibi olunacaktır.

0! (sıfır faktöriyel) in neden 1 olduğunu merak eden insanlarla bir araya gelmek istiyorum.Gerçekten bunu merak etmeye üşenen adamlarla tanıştım bu günlerde.

Bu temeli sağlam kuleyi çürütme çabası güden farklı düşüncelere ve onlara karşı çıkan akıllı fakat bu hareketi ile akıllılık statüsünden en azından benim attığım insanlara ve benzerlerine hayatta bol kemosentezli günler diliyorum.
Değişimin var ettiği bütün her şey bir gün yine anneleri tarafından bir kaşık suda boğulacaklardır.Yeni çocuğa karşı eskisi her zaman bir tehtid olacaktır.Yani değişmeyenin değişim olduğudur tek doğru olan.

Hiç yorum yok: