18 Kasım 2007

Yanlı Haber mi O da ne?

Hollanda’da göçmen olarak yaşayan Fas asıllı Büşra ile evlenerek Müslüman oldu. İslamiyet’i seçmeden önce hızlı yaşayan Robin için İslamiyet yeni bir hayat tarzını da getirdi.
18 Kasım 2007 18:37
Yazı boyutunu büyütmek için
İslamiyetle doğan bir futbol yıldızı

BAYRAM KAYA'nın haberi

Birkaç sezon öncesine kadar Hollandalı yıldızların en az transfer edildiği ülke İngiltere idi. Ancak Arsenal’in Denis Bergkamp ve Mark Overmars’tan istediği verimi almasıyla birlikte genç yıldızlara da ada yolu gözüktü.

Birkaç yıl içinde de İngiliz devleri Hollanda’dan transfer ettiği forvetlerle takımlarını üst sıralarda tutmayı başardı. İşin en ilginç yanı ise genç yıldızların, takımlarının bir anda prensi olmasıydı. Robin van Persie (Arsenal), Arjen Roben (Chelsea-Real Madrid), Dirk Kuyt, Ryan Babel (Liverpool) ve Van Der Saar (M.United) gibi isimler performanslarıyla takımlarına güç kattı. M.United’dan R.Madrid’e transfer olan Ruud Van Nistelrooy da attığı gollerle kırmızı şeytanların birçok başarısına imza atmıştı. Bunlar arasında biri var ki hem oynadığı oyunla hem de davranışlarıyla Fransız hoca Wenger’in kısa sürede prensi olmayı başardı. Adını andığımız kişi Robin van Persie’den başkası değil. Antrenmanlarda arkadaşlarının neşe kaynağı olan Arsenalli futbolcu, maçlarda ise rakip savunma oyuncularının en çok çekindiği krampon. O, en fazla para kazanan, onların tabiri ile yıldız bir oyuncuydu. Ama bu kadar masumiyet fazlaydı. Bunun üzerine giden Standart Evening gazetesi baklayı Persie’nin ağzından almayı başardı. Persie, Müslüman olduğunu açıklamıştı. Hollandalının Müslüman olması adada geniş yankı buldu. Persie, “Müslüman bir futbolcuyum. Ama beni sahadaki oyunumla değerlendirin. Özel hayatımı yansıtmayın.” diyerek gelecek eleştirilerin de önünü kapadı. İşin en güzel yanı da ada basınının yıldız oyuncunun özel hayatını bir daha gündeme getirmemesiydi. Çünkü İngilizler kişinin dinî hayatına saygı göstermenin bir ayrıcalık olduğunu bilen bir basın dünyasına sahip.


Devamı için-->

Hiç yorum yok: