18 Ekim 2007

İşte Gözüme Takılan İlginç Bir Enstantane...

Jack Ma

Asıl uzmanlık alanı ingilizce öğretmenliği olan Jack Ma 1999 yılında 18 arkadaşıyla birlikte www.alibaba.com sitesini kurmuştur.Çin'deki ve dünya'daki en popüler B2B sitelerinden biri olan Alibaba'nın 1,5 milyon kayıtlı üyesi bulunuyor.

www.alibaba.com herşeyi bulabileceğiniz bir internet sitesi,herşeyden herkesin çıkardığı manalar farklıdır o yüzden açıklayayım :)

Dünya'da bir çok ülkenin güvenlik firmaları,maden ocakları,yerli markaları,tarihi yerleri,hanları hamamaları,arabaları,insanları,ortalama geliri,son cumhurbaşkanını tarihini,ekonomik durumunu,borsasını,ithalat ihracat oranlarını ve daha aklınıza gelmeyecek çiçekçisine kadar bilgi veren bir site.

Bu Jack Ma kalkmış 18 arkadaşınıda almış gitmişler bu siteyi yapmışlar aferin diyor ve ufak bir ayrıntıya takılıyorum...Geçerken uğramıştım sanırım kalıcı olacagım alibaba da...

Turkey's top three import partners are Germany, Russia and Italy. Its top three export partners are Germany, the United States and the United Kingdom. Turkey mainly imports hydrocarbons, machinery, electronic equipment and metals.

(Türkiye'nin en çok ithalat yaptığı 3 ülke Almanya,Rusya ve İtalya.En çok ihracat yaptığı 3 ülke Almanya,Amerika ve İngilere.Türkiye'nin başlıca ithalatı hidrokarbon malzemeler,mekanizma ve makinalar,elektronik malzemeler ve aletler bir de metal.

Bu kadar Bor madeni bulunan bir ülke,Maden ocakları bulunan bir ülke nasıl olurda hala metali ithal alır.İşleyemiyoruz madem çıkartıp saf satalım da yararı dokunsun,yıllar sonrasına bırakmayı mı düşünüyoruz ne yapıyoruz anlam veremedim.İlginç bir şekilde yazasım geldi...

Hiç yorum yok: