19 Aralık 2010

S.S.Ö

Daire 48'in kedisi kaybolmuş. Apartman yöneticisi kapıya duyuru astı. "Daire 48 deki öğrencilerin beyaz pumpkin adında kedisi kaybolmuştur bulanların şu numarayı aramaları rica olunur. Yönetim."
Yok bizim daire numaramız 46.

Klavyemin 8 tuşunun altına doritos nacho kaçmış biraz zor basıyor.

Bugün Ales'e girdim ama sınav sorularını yetiştiremedim. Her sen 160 soru sorulan sınavda bu seen 200 soru sorulmuş ve süre değişmemiş. Hay böyle işin dedirtiyor insana. Birde ben sözel bölümden yapmaya başlayınca boşlarım hep okuduğum bölüm olan sayısaldan kaldı. Kendimi enayi gibi hissediyorum. Sınavdan cıkan işletme öğrencisi valal sadece sayısal 1 2 ve sözel 1 tam yaptım dedi. Ben sözel 12 ve sayısal 1 tam yapabildim. O kesinlikle benden daha fazla puan alacak. Ama ben sözeli daha hızlı yapıyorum diye önce ondan başlamıştım. Son 5 dakikada 8 soru çözmeme ve 5 dakikada ortalama 5 6 soru çözmeme rağmen sayısal 2 den 20 ye yakın boşum var.

Sanırım Fen edebiyat fakültelerine verilen formasyon kaldırılıyor. Eğitim-sen'in açtığı dava sonucunda karar veren yargıtay formasyonu lisansa devam eden öğrencilere verilmemesi kararı almış. Al o kararı. Ben 2 aydır formasyon derslerine gidiyorum ve 250 lira da harç yatırdım. Ösym denetim birimine az önce mail attım.
Haftalık formasyon ders programımı yazdım oturduğum yerden okula gidiş dönüş yol paramı yazdım ve yatırdığım 250 tl yide yanına iliştirip zararımın telafisini arz ederim dedim. Benzeri dilekçeyi üniversite rektörlüğünede vereceğim. Bunlar maddi zararlarım. Manevi zararlarımı ise Ösym'nin yeni açılan "vicdan rahatlatma ünitesi" adıyla anılan birimine bildireceğim.

Sağlıcakla kalın...

16 Aralık 2010

ALeSe

ilk bakışta bir örgütün kısa adı gibi duruyor olabilir. Uzun adı Akademik Lisansüstü Eğitim Sınavı Emziği.
Pazar günü olacak daha mezuniyetime 1 yıldan fazla zaman olmasına rağmen girmekte bir sakınca görmedim kaydımı yaptırdım. Paramı yatırdım ama ne sınava girecek yer hakkında bir bilgim var ne de saati :) Yarın ösym merkezine uğramam lazım. Ha sınavda çıkacak sorularda çok fazla sorun cıkartacak bir durum olmadığından bu rahatlığım.

Bu arada mecliste koltuk değneği ile konusan Şırnak milletvekili hanımefendi milletvekillerimizin bir kez daha konuşmayı bilmeyen insanlar olduklarını göstermiş oldunuz. Haklı olabilirsiniz ama öyle konuşursanız kimse haklı olduğunuzu düşünmez. Değneği kaldırıp "ne o zorunuza mı gitti bu benim tc kimlik numaram" diyor. Bu hanımefendi hem kendisiyle çelişmiş hemde ideolojileriyle. Kendisini günün çelişkisi ilan ediyorum.

Bu arada okul kütüphanesinden bölüm başkanının özel izni ile son 50 yılın ekonomi yayınlarının derlendiği bir kitap aldım. Otobüs şöförü az daha o kitabada bilet kesecekti. Resmen dalga geçti adam benimle. Neyse efendim asıl demek istediğim şu, o dönemleri yaşamamış biri olarak o dönemleri birilerinin ağzından duymakla o dönemde çıkmış yazıları okumak daha farklı. Mesela darbe olmadan önce yayınlarda darbe olacağı taaki muhtıraya kadar sezdirilmiyor. Demirel "büyüme bu yılda büyüdü" açıklamaları attığı temeller falan manşetlerde. Bi bakıyorsun ertesi gün Kenan Evren manşette gülüyor.
Mesela kahve kıtlığı olduğu bir dönem var, kahveyi bol bulup gcına sürdüğümüz şu devirde yaşayan biri için anlaması zor. Aslında bir şeyin kıtlığını çekmek şu devirde anlaşılacak şey gibi durmuyor. Ya da kıtlık varsa o şeye ihtiyaçda olmuyor mu yoksa?
Bir de güzel yani var tabi olayın "reklamlar".
Banker Kastelli
Yurtdışında çalışan işçilere İş Bankasının nasıl faizsiz kredi verdiği reklam çok içler acısı. Lira'nın Devalüe edildikten sonraki hali içler acısı. Karikatürler müthiş.

Mesela Tarih 12 Eylül 1980 Hürriyet'in 33. yılı 11647. sayısı
"Bütün yurtta sıkı yönetim ilan edildi"
"Ordu Yönetime el Koydu" Yanda Evren paşa gülümsüyor.
"Hükümet ve parlemento feshedildi, Siyasal partilerin faaliyetleri durduruldu. Paramenterlerin dokunulmazıkları kaldırıldı. Saat 05.00'ten itibaren sokağa çıkma yasağı başladı."
"Genelkurmay Başkanı Evren'in başkanlığında Kara,Haca,Deniz Kuvvet komutanları ile Jandarma Genel Komutanı Milli Güvenlik Konseyi'nde görev aldı.
Disk ve Misk e bağlı bütün sendikalar faaliyetten men edildi. Bütün dernekler kapatıldı. Bu hafta hiç bir spor faaliyeti yapılmayacak. Bankalar ikinci bir emre kadar çalışmayacaklar.Yurt dışına çıkış yasaklandı. Yurt dışında çalışan işçiler ve turistler yurt dışına çıkabilecekler."

İnsanın tüyleri ürpermiyor mu?

15 Aralık 2010

Michael Jackson "bizi umursamıyorlar dedi"

Ben bu "they don't care about us" şarkısını bir isyan bir baş kaldırı "we know the truth" şarkısı olarak bilirdim. Fakat bu Michael için çekilen video kliplerde çipli gibi dans ettirilen mahkumların pek Michael'in ne demek istediğini anladığını sanmıyorum. Hayır Michael'e sevginizi dans ederek göstermenizde bir problem yok ama bu nedir ya? Michael'in dansının garipliğinden olsa gerek bütün bunlar.
İşte video

12 Aralık 2010

Güncel

Ulan blok.
Facebookta yatırım yapıyorum kazanıyorum. Kimin doğum günü o gün gidip onun sayfasında dogum gününü kutluyorum ki hatırlanması zor bir gün olan 11 Ağustos'ta herkeste benimkini kutlasın hatta amacım kutladıklarımın benimkini kutlamayıp onları facebooktan silmek nihauhau.

Ne demiş Banu Avar "ben avarca bilmiyorum ona göre"...
Saygılar.

9 Aralık 2010

Doğal Coğrafya Fotoğraf Yarışması


Daha öncedende aşina olduğunuz national geographic gezilerimize devam ediyoruz.
Sevgili biricik national geographicimizin 2010 fotoğraf yarışması geçenlerde bitti. İşte ilk bilmem kaç fotoğraf. Kategoriler halinde bunların hepsimi birinci oldu demeyin azcık alttaki yazıları okuyun...

Bak Bakabilirsen